Количка

Мери Джейн

От: Джесика Аня Блау

Задължителна за почитателите на Дейзи Джоунс, Джон Грийн и звука, който виниловата плоча издава при допира на игличката на грамофона

​Задължителна за почитателите на Дейзи Джоунс, Джон Грийн и звука, който виниловата плоча издава при допира на игличката на грамофона.

Лятото на 1970 г. в скучния и обикновен Балтимор. Мери Джейн е идеалната дъщеря от предградията – кротка и възпитана, пее в църковния хор и винаги помага с приготвянето на вечерята. Единствено музиката я кара да се чуди дали животът не е повече от това, което познава. Дали самата тя не би могла да бъде нещо повече.

През лятото Мери Джейн ще работи като бавачка на петгодишната Изи. Това според майка ѝ е благоприлично занимание, подходящо за една млада дама – при това в дома на уважаван лекар и неговата съпруга.

Оказва се, че само фасадата на дома отговаря на представата на майка ѝ. Д-р Коун е психиатър, а съпругата му Бони изобщо не се интересува от домакинството. Къщата е затънала в безпорядък, а Изи расте свободна, дива и необезпокоявана от прекалено родителско внимание.

Докато Мери Джейн слага в ред живота на семейство Коун, домът им се превръща в скрита от общественото внимание клиника за Шеба и Джими – толкова известни и скандални, че дори скучният Балтимор не е сигурно убежище. Тя е актриса, певица и секссимвол, той е вокалист на рок група и наркоман. Докато д-р Коун помага на Джими да се справи с проблемите си, между Мери Джейн и Шеба избуява приятелство, родено от общата любов към музиката.

През това лято Мери Джейн ще открие, че светът е много по-пъстър и сложен, отколкото е предполагала… и че понякога възрастните също имат нужда от помощ…

Повече информация
ISBN 9789542839040
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 296
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мери Джейн
Вашият рейтинг