Количка 0
0,00 лв.

Мартин Идън - специално колекционерско издание L'Europeo

От: Джек Лондон

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЕНТ103
25,00 лв.

Романът на Джек Лондон проследява развитието на един младеж с пролетарски дух в стремежа му да стане писател. Романът се появява като поредица в списание „Pacific Monthly“ от 1908 до 1909 г.

Луксозното издание съдържа превод на оригиналния текст, както и множество фотографии от американския живот в началото на XX в. – от Ню Йорк до Сан Франциско.

Романът на Джек Лондон проследява развитието на един младеж с пролетарски дух в стремежа му да стане писател. Романът се появява като поредица в списание „Pacific Monthly“ от 1908 до 1909 г., а първият превод на български е осъществен от Рачо Стоянов - беден и неук писател, който разпознава себе си в героя на Джек Лондон.

Луксозно оформено в познатия стил на списанието, изданието съдържа превод на оригиналния текст, както и множество фотографии от американския живот в началото на XX в. – от Ню Йорк до Сан Франциско.

Томът представя и специални коментари от Деян Драгиев и Юрий Проданов, проследяващи най-интересните моменти от живота както на Джек Лондон и Рачо Стоянов, така и на символа, в който самият Мартин Идън се е превърнал.

***

Джек Лондон е псевдоним на американския писател с вероятно рождено име Джон Грифит Чейни. Роден е през 1876 г. в Сан Франциско. Автор е на над петдесет книги и около двеста разказа, като много читатели смятат, че Джек Лондон е най-добър в късия разказ.

Един от шедьоврите на Лондон е романът „Мартин Идън“. В него авторът описва историята на неразбран от обществото гений, който има много общи черти със самия Джек Лондон. Това е романтичен разказ, който води читателите по пътя на мъчителното издигане и на грубото сгромолясване на беден младеж, заслепен от любовта и богатството.

Фактите около смъртта на Джек Лондон са спорни. В смъртния му акт е записано, че той умира на 22 ноември 1916 г. от уремия, но според слухове той се е самоубил. Съществува версия, според която е сложил край на живота си от свръхдоза морфин, който през последните си години е взимал срещу болки.

Повече информация
ISBN 978954529265103
Тегло 0.500000
Цветност цветна
Издател Ентусиаст
Корица мека
Размери 20х24
Преводач Рачо Стоянов
Брой страници 440
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мартин Идън - специално колекционерско издание L'Europeo
Вашият рейтинг