Количка 0
0,00 лв.

Мария Калас. Най-великата оперна дива на своето време и драмата на нейната любов.

От: Мишел Марли

Мария Калас: най-великата оперна дива на своето време и драмата на нейната любов.

Годината е 1959-а. Най-известната певица в света, Мария Калас, е на 36 години и е постигнала всичко в живота на една оперна примадона - кариера, милиони, слава, жилища в световни столици... Постигнала го е сама, с дар от Бога - ненадминат глас, но и с огромен труд.

Годината е 1959-а.

Най-известната певица в света, Мария Калас, е на 36 години и е постигнала всичко в живота на една оперна примадона - кариера, милиони, слава, жилища в световни столици... Постигнала го е сама, с дар от Бога - ненадминат глас, но и с огромен труд.

От живота ѝ дотук трудно може да излезе вълнуващ роман - израснала без баща, изхранвала като момиче майка си и по-малката си сестра, пеейки на германските войници в кръчмите на Атина, после следване в Атинската консерватория, ранен брак с близо 30 години по-възрастния импресарио Менегини. Концерт след концерт, сцена след сцена, град след град, роля след роля... Живот измамно спокоен, равен, изпълнен с труд и лишен от житейски емоции.

Докато един ден... Да, един ден 36-годишната Мария среща мъжа! Мъжът, който завладява мислите ѝ, изважда наяве потисканите мечти за истинско семейство и за деца, който открива жената Мария. Мъжът, който слага в краката ѝ себе си. А Мария с готовност изоставя всичко, за което се е борила и трудила, за да го следва.

Книгата е част от поредицата „Музи".

Повече информация
ISBN 9789543575558
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Емас
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 358
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мария Калас. Най-великата оперна дива на своето време и драмата на нейната любов.
Вашият рейтинг