Количка 0
0,00 лв.

Малки големи неща

От: Джоди Пико

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИХР676
22,00 лв.

Една ужасна трагедия

Един разкъсващ съдебен процес

Една ужасна трагедия

Един разкъсващ съдебен процес

Рут Джеферсън е акушерка с над 20 години опит, но нищо в него не е могло да я подготви за срещата със семейство Бауер. Бивши скинари и агресивни расисти, те не искат чернокожа сестра да се доближава до новороденото им бебе. От болницата се съгласяват с тях и Рут е отстранена. Малко по-късно обаче се случва ужасна трагедия – детето умира след рутинна операция, а в стаята, преди смъртта, Рут е била забелязана сама с него.

„Малки големи неща“ е роман за омразата и предразсъдъците, за избора, страха и надеждата. Това е една история, която за пореден път осветява грозните пукнатини във фасадата на нашата илюзия, че живеем в справедлив свят.

Може ли човек да бъде наистина безпристрастен? Илюзия ли е справедливостта и има ли лек за разделението и омразата? Могат ли различни етнически групи да живеят заедно, или винаги ще има взаимна омраза, подозрения и невидими стени?

Със съчувствие и хуманност, с дълбок психологизъм и голяма смелост Джоди Пико разглежда тези трудни въпроси и оставя читателите сами да намерят отговорите. Тя открива човешкото и достойното в сърца, иначе изпълнени с омраза и страх, и протяга ръка за диалог и разбирателство.

***

„Най-важният роман, който Джоди Пико някога е писала.“ 

- The Washington Post

Повече информация
ISBN 9789542829676
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 512
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Малки големи неща
Вашият рейтинг