Количка 0
0,00 лв.

Мъртва точка

От: Греъм Нортън

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ККСЕП647
16,00 лв.

Животът в отдалеченото ирландско село Дънийн е спокоен и монотонен, но само привидно. Брид Риърдан посяга към чашката за утеха, изисканата Ивлин Рос смята живота си за пълен провал, а симпатичният сержант Колинс се е превърнал в лаком шишко.

Животът в отдалеченото ирландско село Дънийн е спокоен и монотонен, но само привидно. Брид Риърдан посяга към чашката за утеха, изисканата Ивлин Рос смята живота си за пълен провал, а симпатичният сержант Колинс се е превърнал в лаком шишко. Тъмните тайни на селото започват да излизат наяве, когато на строителен обект случайно са открити човешки кости. Докато всички подозират, че жертвата е Томи Бърк, отдавна изчезналият любим на Брид и Ивлин, сержант Колинс се залавя с първото сериозно разследване в невзрачната си провинциална кариера и се натъква на старо любовно съперничество, стаен гняв, огорчение, скръб и разкаяние.

С характерното си язвително остроумие и с подкупваща откровеност Нортън анализира дълбоко противоречивата човешка природа и създава трогателен, мрачно комичен роман за различните лица на любовта, за изгубени и бъдещи възможности, за вероломство и почтеност, населен с пълнокръвни герои, които неусетно ще обикнете. 

***

„Съкрушително красив и съкрушително трогателен роман.“

- Дейли Експрес

„Емоционално сдържан и дълбоко проницателен.“

- Сънди Таймс

„Един от най-автентичните дебюти през последните години: проникновен, без излишна езикова ексцентричност, с умело и нежно изградени убедителни образи. Наистина хубав роман.“

- Джон Бойн, Айриш Таймс

Повече информация
ISBN 9786190205647
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Брой страници 272
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мъртва точка
Вашият рейтинг