Количка 0
0,00 лв.

Мьорсо, контраразследване

От: Камел Дауд

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КК413
15,00 лв.

Романът е задълбочен размисъл върху човешката участ и човешките деяния.

"Албер Камю и творчеството му са част от алжирската история, а неговият световноизвестен роман "Чужденецът" за мен е мит", споделя Камел Дауд. Близо осем десетилетия по-късно този мит възкръсва с продължение, в което Дауд описва събитията от своя гледна точка на фона на смутните епизоди от живота на своята страна.

Дауд възвръща името Муса на анонимната жертва, упомената в "Чужденецът" като безличния "арабин", чийто престарял брат разказва за живота му, като разнищва по нов начин подбудите и съдбата на неговия убиец, Мьорсо - за да стигне до печалното заключение, че в много по-голяма степен прилича на Мьорсо, отколкото на убития си брат. Романът е задълбочен размисъл върху човешката участ и човешките деяния, чийто автор казва още: „Аз стъпих на раменете на един гигант, за да имам пред погледа си по-широк хоризонт“.

***

Камел Дауд (р. 1970 г.) е известен алжирски писател и журналист, дългогодишен главен редактор на "Котидиен д’Оран", алжирски ежедневник, списван на френски език. През 2014 г. издава "Мьорсо, контраразследване", а година по-късно получава наградата "Гонкур за първи роман". Оттогава романът е преведен на 35 езика.

Повече информация
ISBN 9786190213413
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 136
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мьорсо, контраразследване
Вашият рейтинг