Количка
Вход

Ливърпул. Историята на един велик футболен клуб в десет мача

От: Джонатан Уилсън, Скот Мъри


Има мачове, които променят историята на един футболен клуб.  

„Ако наистина искаме да разберем футболното минало и да си извадим важни поуки от него, трябва да загърбим митовете и личните спомени и да се върнем към изворите, към самите мачове и да ги подложим на щателно изследване.“
Има мачове, които променят историята на един футболен клуб. Понякога те слагат край на една ера или поставят началото на друга. Може би са връх на действията на някой мениджър или са моментите, до които футболът е изглеждал по един начин, а след това е коренно различен. Джонатан Уилсън показва, че никой мач не зависи просто от един момент – а от безброй дребни детайли. И че около един мач има и други. Има цял сезон. Има нови играчи, треньори, случват се събития на и извън терена, които влияят на представянето. 
Уилсън проследява точно тях – не просто десет важни мача, а всичко, свързано с тях: останалите победи, загуби, равенства, титли, купи, финали, успехи и разочарования. „Ливърпул” е събрал достатъчно от всички. И продължава да записва славни страници в историята си. И пак ще бъде на върха. 
„Десетте мача, които обсъждаме тук, не са задължително най-добрите с участието на „Ливърпул“, не са и най-важните, ако ги разглеждаме като етап в различните турнири, но са подбрани, тъй като показват общи тенденции в историята на клуба или защото са се оказали преломни за развитието на „Ливърпул“ – отбелязват края на една епоха и началото на друга.“

На „Анфийлд” всичко е възможно, а легендарни европейски грандове се страхуват и на своите стадиони от великия червен „Ливърпул”! Отборът е печелил пет пъти Шампионската лига, три пъти Купата на УЕФА, 18 пъти е бил шампион на Англия, куп други отличия изпълват витрините му. Всички фенове знаят думите на химна „You'll Never Walk Alone“ („Никога няма да вървиш сам”)


Паметни дати от историята на английския тим:

  • 1. Астън Вила – Ливърпул, Бирмингам, 29 април 1899 година.

  • 2. Евертън – Ливърпул, Ливърпул, 20 февруари 1991 година.

  • 3. Милан – Ливърпул, Истанбул, 25 май 2005 година.


Повече информация
ISBN 9789542825838
Цветност черно/бяла
Корица мека
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ливърпул. Историята на един велик футболен клуб в десет мача
Вашият рейтинг