Количка 0
0,00 лв.

Литература за 12 клас. Минков - 2021г. (Анубис)

От: Борис Минков, Елка Димитрова-Уилис, София Тодорова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
АОУ122111
Раздел: 12-ти клас
19,90 лв.
У​чебникът е предназначен за ученици и учители. Биха могли да го ползват с успех  и всички, които имат отношение към изучаваните теми по литература във втори  гимназиален етап. Представени са 12 творби от различни поети и писатели – по 3 произведения в 4 тематични гнезда.

Раздел: 12-ти клас
Учебникът показва нагледно как да се постигнат очакваните резултати, заложени в програмата за задължителна подготовка в 12. клас. Всяко произведение е поставено в контекста на епохата и е свързано с темата и с други произведения и събития. Няколко въвеждащи въпроса преди четенето на художествения текст помагат на учениците да навлязат в същността на творбата. Следва детайлен анализ на произведението с фокус върху жанра, композицията, строежа, проблемите, персонажите, изразните средства.

 
Уроците за упражнения в учебника имат комплексен, обобщаващ характер и откриват възможности за самостоятелни интерпретации. Учениците се научават да свързват наблюденията върху дадено произведение или неговата проблематика с изразните средства на други изкуства. Заложените дискусии подкрепят развитието на компетентностите на учениците да пренасочват придобития опит от художественото произведение към сферата на комуникативните си умения, към способностите си за разговор или спор. Изключително полезни са дадените насоки за разработване на интерпретативни съчинения и есета.  

Учебникът за 12. клас следва структурата на учебника за 11. клас и го надгражда.

Обхващайки учебния материал подробно и последовтелно, учебникът е незаменим помощник в подготовката на учениците за държавните зрелостни изпити. Той осигурява както базовото равнище на литературни познания, така и възможност на по-напредналите ученици да предложат свои прочити, след като обаче са сигурни, че изцяло са се запознали с произведенията и с позициите на изследователите.

Раздел: 12-ти клас
Повече информация
ISBN 9786192155315
Цветност черно/бяла
Издател Анубис
Корица мека
Брой страници 272
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате: Литература за 12 клас. Минков - 2021г. (Анубис)
Вашият рейтинг