Количка 0
0,00 лв.

Летописите на светлината на бурята, кн. 3: Заклеващия (специално издание)

От: Брандън Сандерсън

„Заклеващия“ е третата книга от фентъзи поредицата „Летописите на Светлината на Бурята“, завладяла почитателите на жанра по целия свят.

Рошар е свят на бушуващи смъртоносни бури, насред които всички живи твари са се научили да оцеляват. На фона на това унищожение войната между паршенди и хора се задълбочава и придобива застрашителни размери.

Армиите на Далинар Колин печелят победа на ужасяваща цена. В отчаянието си паршендите призовават жестоката Вечна буря, която помита света с разрушения. Стремейки се да изпревари стихията, Каладин се решава на отчаян полет, за да предупреди семейството си за надвисналата опасност.

В планините, високо над бурите, докато изследва чудесата на древната крепост на Сияйните рицари, Шалан разкрива тъмна тайната, дебнеща в дълбините на кулата. Далинар осъзнава, че свещената му мисия да обедини родината си, е обречена. Ако всички нации на Рошар не загърбят кървавото си минало и не се обединят, дори възраждането на Сияйните рицари няма да има силата да предотврати края на цивилизацията.

***

Брандън Сандерсън е автор на бестселъри в жанровете фентъзи и фантастика. Става известен с това, че завършва поредицата на Робърт Джордан „Колелото на времето“, а в момента е един от най-успешните и обичани съвременни автори в жанра. Най-популярните му поредици са „Мъглороден“ и „Летописите на Светлината на Бурята“. През март 2022 г. Сандерсън разби рекорда за най-успешен проект в платформата Kickstarter, след като обяви, че тайно е написал четири романа през изминалите две години.

***

Очаквайте скоро!

Повече информация
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Артлайн Студиос
Корица твърда
Размери 15.5х23
Брой страници 1288
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Летописите на светлината на бурята, кн. 3: Заклеващия (специално издание)
Вашият рейтинг