Количка 0
0,00 лв.

Летописите на светлината на бурята, кн. 2: Сияйни слова

От: Брандън Сандерсън

„Сияйни слова“ е вторият том от „Летописите на Светлината на Бурята“ – амбициозен епос в мащабната традиция на „Колелото на времето“, която Брандън Сандерсън завърши за покойния Робърт Джордан.

Изминали са шест години, откакто Убиеца в бяло, нает от загадъчните паршенди, погубва краля на алетите в нощта, когато се празнува мирът между двата народа. Затова върховните принцове в Алеткар подписват Договора за отмъщение и започват своята война срещу паршендите.

Сега Убиеца в бяло отново премахва владетели из целия свят, като използва изумителните си сили, за да надвие всеки телохранител и да се изплъзне от всеки преследвач. Наредено му е да убие върховния принц Далинар – мъжа, когото всички смятат за същинската сила зад алетския престол.

Осъден от враговете си да загине от окаяната смърт на военен роб, Каладин оцелява и е сложен начело на стражата на кралското семейство. Тази нова служба на нископоставения тъмноок не се приема еднакво от всички. Сега Каладин трябва да опази краля и Далинар от всяка заплаха, докато тайно се бори да усъвършенства своите удивителни сили, свързани с неговото духче на честта, Сил.

Необикновената Шалан с усилия следва сходен път. Прекършена от мрачните събития в миналото си, сега тя носи страшно бреме – на намери начин да възпре завръщането на Пустоносните от преданията, за да предпази човечеството от Опустошението и края на цивилизацията. Нужни са ѝ тайни, скрити в Пустите равнини. Ала дори пътят дотам се оказва по-тежък, отколкото си е представяла.

През това време в сърцето на Пустите равнини непрестанните нападения на алетите постепенно обричат народа на паршендите. Затова паршендите се оставят предводителката им Ешонаи да ги убеди да заложат всичко в отчаяна игра със същите онези свръхестествени сили, от които навремето са избягали. Последиците за паршенди и хора – а всъщност и за цял Рошар – са опасни и неизмерими.

***

Брандън Сандерсън е автор на бестселъри в жанровете фентъзи и фантастика. Става известен с това, че завършва поредицата на Робърт Джордан „Колелото на времето“, а в момента е един от най-успешните и обичани съвременни автори в жанра. Най-популярните му поредици са „Мъглороден“ и „Летописите на Светлината на Бурята“. През март 2022 г. Сандерсън разби рекорда за най-успешен проект в платформата Kickstarter, след като обяви, че тайно е написал четири романа през изминалите две години.

***

Очаквайте скоро!

Повече информация
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Артлайн Студиос
Корица твърда
Размери 15.5х23
Брой страници 1160
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Летописите на светлината на бурята, кн. 2: Сияйни слова
Вашият рейтинг