Количка 0
0,00 лв.

Летописите на светлината на бурята, кн 1: Пътят на кралете (специално издание)

От: Брандън Сандерсън

Ново юбилейно издание!

Плод на повече от десет години планиране, писане и сътворяване на неповторим нов свят, романът „Пътят на кралете“ е само първото действие от поредицата „Летописите на Светлината на Бурята“ – един съвременен фентъзи шедьовър.

Рошар е свят на скали и бури, които с невероятна мощ помитат каменистата земя, оформяйки среда и цивилизация. Изминали са столетия от падането на десетте ордена на Сияйните рицари, но са останали техните тайнствени Вълшебни мечове и Вълшебни брони, които превръщат обикновените хора в почти непобедими бойци. За тези оръжия се водят и се печелят войни, а някои са готови да се разделят с цяло кралство, за да ги притежават.

Такава война бушува из разрушените Пусти равнини. Тук Каладин, който от чирак лечител се превръща в копиеносец, за да брани малкия си брат, е взет в робство и е принуден да стане част от военната сила на алетите. В безсмислена война, водена поотделно от десет армии срещу един враг, Каладин се бори да спаси хората си и да проумее защо водачите смятат, че могат да ги пожертват.

Сиятелният господар Далинар Колин е командир на една от армиите. Подобно на своя брат, покойния крал, той е запленен от древното писание „Пътят на кралете“. Разтревожен от завладяващите го видения от древността и от образите на Сияйните рицари, той започва да се съмнява в собствения си здрав разум.

Отвъд океана неопитна млада жена, Шалан, иска да се обучава при изтъкнатия учен и прочута еретичка Ясна Колин, племенница на Далинар. Макар Шалан искрено да обича учението, подбудите ѝ далеч не са чистосърдечни. Тя планира дръзка кражба, а проучванията, които прави за Колин, насочват към тайните на Сияйните рицари и към същинската причина за войната из Пустите равнини.

***

Брандън Сандерсън е автор на бестселъри в жанровете фентъзи и фантастика. Става известен с това, че завършва поредицата на Робърт Джордан „Колелото на времето“, а в момента е един от най-успешните и обичани съвременни автори в жанра. Най-популярните му поредици са „Мъглороден“ и „Летописите на Светлината на Бурята“. През март 2022 г. Сандерсън разби рекорда за най-успешен проект в платформата Kickstarter, след като обяви, че тайно е написал четири романа през изминалите две години.

***

Очаквайте скоро!

Повече информация
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Артлайн Студиос
Корица твърда
Размери 15.5х23
Брой страници 1096
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Летописите на светлината на бурята, кн 1: Пътят на кралете (специално издание)
Вашият рейтинг