Количка 0
0,00 лв.

Лека нощ, Виена

От: Мариус Габриел

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ББ285
24,99 лв.

Авторът на съвременните класики "Плът и кръв" и "Маската на времето" се завръща с един от най-завладяващите исторически романи за Втората световна война.

1937 година.

Катя Комаровски учи медицина в Глазгоу и няма търпение да започне своята кариера на лекар. Но когато разточителните ѝ родители остават без пари, тя трябва да ги издържа, започва работа като гувернантка във Виена и мечтите ѝ се изпаряват.

Катя е гневна и се държи враждебно със своя богат работодател Тор, защото смята, че е откраднал бъдещето ѝ. Трябва да се грижи за дванайсетгодишната му дъщеря Гретхен, дете с огромни проблеми и невероятен музикален талант. Катя мобилизира цялата си сила и състрадание и скоро открива, че е започнала да изпитва любов както към дъщерята, така и към бащата.

Но когато Хитлер анексира Австрия, над страната се събират буреносни облаци. Тор е арестуван и на плещите на Катя ляга цялата отговорност да спаси "несъвършената" Гретхен от принудителни медицински експерименти. Ще успеят ли Катя и Гретхен, в ужасяващата несигурност на новия световен ред, да избягат на сигурно място? И могат ли да мечтаят пак да видят Тор?

Авторът на съвременните класики "Плът и кръв" и "Маската на времето" се завръща с един от най-завладяващите исторически романи за Втората световна война.

Повече информация
ISBN 9786190302285
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Бард
Корица мека
Художник "Megachrom"
Размери 13x20
Преводач Елена Кодинова
Брой страници 336
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Лека нощ, Виена
Вашият рейтинг