Количка 0
0,00 лв.

Култът

От: Камила Лекберг, Хенрик Фексеус

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КК2508
28,00 лв.

След разтърсващата първа част, "BOX", читателят ще има вълнуващото удоволствие да прочете "Култът" - историята на изчезнало момченце, с която ще се заемат Мина Дабири и колегите ѝ. Още в началото на разследването си те откриват в обстоятелствата по случая сходства с други, завършили зле отвличания на деца. И не само това - всичко сочи, че поредният случай няма да е последен. Тогава, за първи път след драматичните събития отпреди две години Мина се свързва с менталиста Винсент. Дали и този път възобновеното им сътрудничество ще бъде плодотворно? Ще съумеят ли да предотвратят нови посегателства над най-беззащитните - децата? Ще има ли и този път успех необичайното съчетание на две толкова различни професии?

След разтърсващата първа част, "BOX", читателят ще има вълнуващото удоволствие да прочете "Култът" - историята на изчезнало момченце, с която ще се заемат Мина Дабири и колегите ѝ. Още в началото на разследването си те откриват в обстоятелствата по случая сходства с други, завършили зле отвличания на деца. И не само това - всичко сочи, че поредният случай няма да е последен. Тогава, за първи път след драматичните събития отпреди две години Мина се свързва с менталиста Винсент.

Дали и този път възобновеното им сътрудничество ще бъде плодотворно? Ще съумеят ли да предотвратят нови посегателства над най-беззащитните - децата? Ще има ли и този път успех необичайното съчетание на две толкова различни професии? Макар и надявайки се на щастлив завършек, читателят се поддава на умението на авторите да поддържат напрежението до самия край - и очаква с нетърпение третата част на трилогията.

Втора книга от трилогията за следователката Мина Дабири и менталиста Винсент Валдер.

***

Сега, когато скандинавската криминална литература твърдо се установи на върха на жанра, става ясно, че Хенинг Манкел и Стиг Ларшон са две утвърдени, но не останали без конкуренция имена. Третото, вече известно в цял свят, е Камила Лекберг, нашумяла гръмко в родната си Швеция и преведена на повечето езици. Тя има в портфолиото си седем романа, първия от които държите в ръка, а феноменалният й успех в родината е повторен навсякъде с триумфалното оглавяване на листите на най-продаваните книги. В англоговорещите страни я наричат "шведската Агата Кристи", но това далеч не е цялата истина. Макар да разполагаме с провинциално селце (в каквото е родена и самата авторка) и с богат набор от заподозрени в едно отвратително убийство, и макар фабулата да е изпипана с майсторството на английската крими-кралица, Лекберг е подчертано съвременна, модерна писателка и предоставя на вниманието ни един много точен, дори задълбочен разрез на днешното шведско общество.

Хенрик Фексеус (р. 1971 г.) е шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на 7 книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, и на три романа. Третият, написан в съавторство с Камила Лекберг, е този, който държите в ръцете си.

Повече информация
ISBN 9786190212508
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Художник Стефан Касъров
Размери 14х21
Преводач Стефка Кожухарова
Брой страници 576
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Култът
Вашият рейтинг