Количка 0
0,00 лв.

Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура

От: Антъни Бурдейн

„Кулинарни пътешествия“ е последната, незавършената книга на Антъни Бурдейн

​„Кулинарни пътешествия“ е последната, незавършената книга на Антъни Бурдейн

След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги.

Ненаситен пътешественик, Антъни Бурдейн е сменил около 12 паспорта през живота си, посетил е близо 100 държави през 250-те дни годишно, в които е бил на път.  С „Кулинарни пътешествия“ той ни отвежда до най-любимите си места в 43 държави - от Австралия и Бразилия през Виетнам, Корея, Финландия и Франция, Индия и Израел, Мексико и Мароко, Перу и Португалия до Танзания, Хърватия и Япония.

Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети  как да стигнете до тези страни,  къде да забавите ход,  да спрете и да похапнете, какво да си поръчате  и какво да избягвате. Но акцентът винаги е върху любовта и връзката на Бурдейн с даденото място, с неговите преживявания там и с начините, по които храната се преплита с местната култура и традиции.

За  почитателите на Антъни Бурдейн този пътеводител е горчиво припомняне на всичко, загубено със смъртта му, но и по някакъв жизнерадостен начин празник на храната, на пътуванията и на живота. Той е въплъщение на любовта на Бурдейн към целия свят и напомняне как да подредим приоритетите си следващия път, когато успеем да тръгнем на пътешествие по неговите стъпки.

"Пътешествията невинаги са лесни. Невинаги са комфортни. Понякога носят болка, дори разбиват сърцето ти. Но това е добре, защото пътешествията те променят, трябва да те променят. Те оставят следа в спомените ти, в съзнанието ти, в сърцето и върху тялото ти. Взимаш нещо със себе си. Да се надяваме, че и оставяш нещо хубаво  след себе си." 
- Антъни Бурдейн
Повече информация
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кръгозор
Корица твърда
Размери 14х21
Брой страници 504
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура
Вашият рейтинг