Количка 0
0,00 лв.

Кухнята на султана

От: Озлем Кумрулар

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПК0351
25,00 лв.

Тук религиите и народностите вряха в един казан и вкусовете, ароматите и гласовете им се сливаха в едно.

Никъде по земята, от Лисабон чак до Япония, няма ястия като тези, които се готвеха в тази кухня за великия и всемилостив султан. Кухня на кухните, сборно място на хиляди и хиляди аромати, дошли от четирите краища на света. 

Четирима главни готвачи от четирите краища на света и четири различни религии готвят за султана в кухнята на двореца му в Константиние – града на градовете. В кухнята ври и кипи не само от екзотичните гозби, предназначени единствено за изтънченото небце на падишаха, но и от удивителни лични истории. Те се преплитат с вести за чудни изобретения, произведения на изкуството и непознати плодове и зеленчуци, тъмни суеверия, слухове за политиката на Османската империя. А във въздуха витае като уханната пара над тенджерите и тиганите подозрението, че някой изнася навън забранените за простосмъртните рецепти с риск да загуби главата си... 

Историята в „Кухнята на султана“ се развива през белязаната със сюрпризи в световната кулинария 1574 г., в която огромен пожар поглъща като гладна ламя султанските кухни на Топкапъ.

Невероятен, забавен, поучителен, увлекателен и апетитен роман.

Повече информация
ISBN 9786192430351
Цветност черно/бяла
Издател Прозорец
Корица мека
Брой страници 528
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кухнята на султана
Вашият рейтинг