Количка 0
0,00 лв.

Крясъкът на орела - книга 1

От: Карин Смирноф

Изпълнена с неочаквани обрати и интересни психологически портрети, книгата ни отвежда на пътешествие както в далечния север на Швеция, така и в дебрите на човешката душа.

„Крясъкът на орела“ проследява приключенията на старите ни познайници от „Милениум“ Лисбет Саландер и Микаел Блумквист. Запознаваме се отблизо и с дъщерята на Микаел Пернила, с внука му Лукас, както и с племенницата на Лисбет единайсетгодишната Свала, момичето, което не познава болката. И тук, както и в предишните книги, откриваме важните за Стиг Ларшон теми, като злоупотреби с властта, политически машинации, насилието в семейството и в обществото. Изпълнена с неочаквани обрати и интересни психологически портрети, книгата ни отвежда на пътешествие както в далечния север на Швеция, така и в дебрите на човешката душа.

***

След тази седма част на сагата „Милениум“ се очакват още два романа от Смирноф в рамките на поредицата.

***

Шведската писателка Карин Смирноф (р. 1964 г.), по професия журналист, прави дебюта си в художествената литература през 2018 г. с „Моят брат“, роман, който пожънва много голям успех. Смирноф приема предложението да довърши сагата „Милениум“, започната от Стиг Ларшон и продължена от Давид Лагеркранц, макар за нея това да са първи стъпки в света на криминалната литература.

Повече информация
ISBN 9786190213932
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 392
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Крясъкът на орела - книга 1
Вашият рейтинг