Количка 0
0,00 лв.

Крехар

От: Благой Д. Иванов

Древна тайна е скрита в полите на Предбалкана...

В ловешкия резерват "Крехар", обявен за защитена зона, дебне мистериозно същество, което не прилича на нито едно съвременно животно – прилича на дракон, който напуска леговището си през нощта, обвит в сияещ ореол. Хората наричат хищника Жалейка, защото пее тъжна песен, когато напада и завлича своите жертви.

Възможно ли е обаче да има каквато и да е истина в тези фантастични истории... или те са изцяло плод на глупаво суеверие?

Древна тайна е скрита в полите на Предбалкана...

През един топъл августовски уикенд семейството на Любен Дишлиев ще се изправи пред удивителна и страховита загадка. В ловешкия резерват "Крехар", обявен за защитена зона, е разположено коритото на привидно спокойно езеро. Природата е красива, а местността – истински рай на земята. Местните легенди обаче предупреждават всеки посетител да стои надалеч и да не тества късмета си.

Според мълвата из тези територии дебне мистериозно същество, което не прилича на нито едно съвременно животно – прилича на дракон, който напуска леговището си през нощта, обвит в сияещ ореол. Хората наричат хищника Жалейка, защото пее тъжна песен, когато напада и завлича своите жертви.

Възможно ли е обаче да има каквато и да е истина в тези фантастични истории... или те са изцяло плод на глупаво суеверие?

Млад учен е натоварен със задачата да разплете мистерията, а това, което ще открие, ще промени живота му завинаги.

***

Писател, кинокритик и редактор, Благой Д. Иванов е автор на няколко сборника, сред които са публицистичният „Добрите, лошите и грозните“, жанровият „Трансформации“ и комиксовият „Седем градски гряха“, който създава заедно с художника Петър Станимиров.

Верен на морбидния си естетически вкус, през 2020 г. той предложи на читателите и първия си роман – „Мазето“ е романтичен психотрилър с неочаквани обрати, който дълбае дълбоко в човешката патология и прави шокираща, но запомняща се дисекция на интимните взаимоотношения.

Неочаквано, през 2021 г. авторът зави в нова творческа посока и реализира детската книга „Плюшеното приключение“, в която главни герои са играчки, които решават да отидат към морето.

Повече информация
ISBN 9786191711383
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Orange books
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 248
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Крехар
Вашият рейтинг