Количка

Кратка история на Русия

От: Марк Галеоти

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
СИ601
Специална цена 13,41 лв. Редовна цена 14,90 лв.

1,49 лв. 10 %Историята на Русия от Иван Грозни до Владимир Путин, разказана накратко от Марк Галеоти. Русия е държава без естествени граници, многонационална и многолика, без основна идентичност. На кръстопътя между Европа и Азия, тя е винаги „другите“.
Историята на Русия от Иван Грозни до Владимир Путин, разказана накратко от Марк Галеоти.

„Събирайки хиляда години изпълнена със събития и често пъти кървава история в тази книга, неминуемо съм рисувал с голяма четка. Въпреки това целта на тази книга е не да претендира, че е задълбочено разглеждане на всеки детайл. Тя цели да изследва периодичните възходи и падения на тази необикновена нация и как самите руснаци са разбирали, обяснявали, митологизирали и пренаписвали тази история.“, Марк Галеоти

Русия е държава без естествени граници, многонационална и многолика, без основна идентичност. На кръстопътя между Европа и Азия, тя е винаги „другите“. И все пак е една от най-могъщите държави на планетата, основен играч на глобалната политическа сцена с богата история на война и мир, на поети и революционери.

В своята книга за навярно най-противоречивата държава сред всички Марк Галеоти ни отвежда сред митовете в сърцето на руската история: от създаването на нацията и нейните ранни легенди – като Иван Грозни и Екатерина Велика, през възхода и падението на династията Романови, та до Руската революция, Великата отечествена война, Студената война, Чернобил и края на Съветския съюз. И до възцаряването на Владимир Путин и какво следва след него.
Повече информация
ISBN 9789542834601
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 256
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кратка история на Русия
Вашият рейтинг