Количка

Кратка история на Европа

От: Саймън Дженкинс

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
СИ8648
Специална цена 22,41 лв. Редовна цена 24,90 лв.

2,49 лв. 10 %

Малцина биха повярвали, че е възможно вековната история на Европа да бъде разказана в един кратък том. 

Малцина биха повярвали, че е възможно вековната история на Европа да бъде разказана в един кратък том. Но Саймън Дженкинс се справя блестящо с това предизвикателство със своята ерудиция и умение да отсява най-важното от безбройните възможни истории за разказване.

От Древна Гърция и могъщата Римска империя, през Тъмните векове, Ренесанса и епохата на революциите, та до Просвещението и повратния за континента XX век, започнал с ужасите на двете световни войни, но продължил с безпрецедентен период на мир и постепенно обединение в немислим досега съюз – историята на съвременните европейски държави е сложна, противоречива и често изпълнена с насилие, но в това противопоставяне се изграждат и основите на цялата съвременна западна цивилизация.

В хронологичен и ясен ред, стегнато, но изчерпателно са проследени основните събития в европейската политическа, икономическа, военна и културна история, изследвани са основните периоди, големите империи, сблъсъците, които променят границите и предначертават бъдещето за векове напред. Същевременно детайлно са  описани хората, които създават историята – като Юлий Цезар, Карл Велики, Жана д’Арк, Наполеон Бонапарт и Уинстън Чърчил, а също и творците на мисълта и изкуството като Аристотел, Леонардо да Винчи, Уилям Шекспир и други.

Повече информация
ISBN 9789542828648
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица твърда
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кратка история на Европа
Вашият рейтинг