Количка 0
0,00 лв.

Кралски кореспондент

От: Александра Джоел

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
СИ477
20,00 лв.

„Кралски кореспондент“ е калейдоскоп от амбиция, мода, кралски скандали и шпионски игри.

„Кралски кореспондент“ е калейдоскоп от амбиция, мода, кралски скандали и шпионски игри.

Сидни, Австралия

Блейз Хил винаги е искала да бъде репортер. През 60-те години на ХХ век обаче за една жена е почти немислимо да пробие във вестникарския бизнес. Но Блейз притежава решимост и необикновен талант, а преследването на истории е в кръвта ѝ. Младата жена има и още една причина да се бори със зъби и нокти за мястото си в нюзрума на „Кларион“, най-големия австралийски вестник. Тази причина е Айви – тежко болната ѝ малка сестра,.

Но светът на амбициозната журналистка се срива, когато става свидетел на убийството на един от най-страховитите гангстери – убийство, което разтърсва из основи подземния свят на Сидни. Красивият и енигматичен Адам Рул, който помага престъплението да бъде прикрито, е един от малкото хора, които знаят какво се е случило и каква е ролята на Блейз.

Когато на хоризонта се появява възможността да замине като кореспондент в Англия, за да информира австралийската общественост за новините около кралското семейство, Блейз не се колебае и за секунда. Това е нейният шанс да остави всичко зад гърба си и да започне начисто.

Лондон, Великобритания

Сред блясъка, скандалите и интригите на главозамайващия Лондон Блейз чертае собствения си път и се изкачва шеметно в кариерата. Животът ѝ е перфектен. До нощта, в която присъства на галавечерята на кралица Елизабет II в чест на годежа на принцеса Маргарет. Сред отбраните гости погледът ѝ среща очите на единствения мъж, когото някога е искала да види отново – Адам Рул.

Дали мрачната тайна от миналото ѝ се завръща, за да я нарани, или това е началото на нещо много по-опасно?

***

В „Кралски кореспондент“ Александра Джоел вдъхва живот на вълнуващия, колоритен свят на Сидни и Лондон от 60-те години на миналия век, когато модата, музиката, обществото и дори кралското семейство усещат вятъра на промяната, а една енергична, амбициозна героиня се осмелява да си проправи път в мъжкия свят на журналистиката.

 

Повече информация
ISBN 9789542839477
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 432
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кралски кореспондент
Вашият рейтинг