Количка 0
0,00 лв.

Коледата на Мог

От: Джудит Кер

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛИСТ649
18,00 лв.
​​Странни неща се случват в дома на семейство Томас:  една елха ходи и говори, от небето валят бели мишки и дори още по-невероятно - Мог пропуска да вечеря!
​Странни неща се случват в дома на семейство Томас:  една елха ходи и говори, от небето валят бели мишки и дори още по-невероятно - Мог пропуска да вечеря!

Откакто се появи за първи път в Мог забраваната, тя се превърна в любимата семейна котка на всички и нейните приключения са донесли радост на безчет деца по света.

***

Анна Джудит Гертруд Хелене Кер (1923 – 2019) е родена в Германия британска писателка и илюстраторка, чиито книги са продадени в повече от 10 милиона копия по целия свят. Прочута е с поредицата си за котката Мог и с „Тигърът, който дойде на чай“. Създава и романи за по-големи деца като полуавтобиографичната „Когато Хитлер открадна розов заек“ – детски поглед към Втората световна война. 

Родена във Ваймарската република и еврейка, тя пристига във Великобритания със семейството си през 1935 г. по време на възхода на нацистите. Баща ѝ, тетрралният критик Алфред Кер, е бил заплашен от конфискация на паспорта и арест заради критика към националсоциалистите.

Преводачката на книгата Мария Донева е сред най-известните поетеси у нас. Вече е популярна и с преводите си на детски книги и поезия.
Повече информация
ISBN 9786197596649
Тегло 0.350000
Цветност цветна
Издател Лист
Корица твърда
Размери 22х29
Брой страници 32
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Коледата на Мог
Вашият рейтинг