Количка 0
0,00 лв.

Кой да знае? Голямата книга с въпроси, които ще ви накарат да се замислите

От: Сара Хърман

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
КГМ3073
22,00 лв.
​Бъдете сред най-забавните приказливци през почивките в офиса, сред най-начетените гости на сватбата и сред най-умните събеседници на коктейлното парти! Независимо дали се опитвате да впечатлите приятелите си, или просто се нуждаете от попълване на общата култура, "Кой да знае? Голямата книга с въпроси, които ще ви накарат да се замислите" е точно за вас! Тя е забавен гид в света на познанието, в който ще откриете над 120 въпроса, формулирани така, че да провокират вашата любознателност. 
Книгата включва подбор от осъвременени въпроси, както и нови теми; дава отговорите на 120 забавни и интересни главоблъсканици, с които ще смаете приятелите си. Текстът е групиран по основни области, което ви дава възможност да прескачате според вашите интереси. Пълен с многобройни истории, способни да изненадат и най-запалените ловци на факти, този сборник ще раздвижи сивото ви вещество и ще разшири кръгозора ви. Тук са засегнати всякакви аспекти на познанието - от чумата през Средновековието и наследството на владетелите на Древен Египет, та чак до наши дни. С въпросниците и с рубриката "Накратко" за нула време ще се сдобиете с реноме на всестранно развити личности.

* Умира ли се от разбито сърце? 
* Защо на жирафите не им се завива свят? 
* Какво има откъм тъмната страна на Луната?

Бъдете сред най-забавните приказливци през почивките в офиса, сред най-начетените гости на сватбата и сред най-умните събеседници на коктейлното парти! Независимо дали се опитвате да впечатлите приятелите си, или просто се нуждаете от попълване на общата култура, "Кой да знае?" е книгата за вас. Изпълнени с мъдрост, историите в нея раздвижват сивото вещество; те ще изненадат и удовлетворят дори и най-запалените любители на интересни факти. Книгата обхваща всевъзможни сфери - от темите за чумата в Средните векове и спецификите на римската архитектура, през плажовете, покрити с пяна като от капучино, та чак до изненадващите хобита и изобретения на известни писатели и до шпионажа като втора професия на филмова звезда от началото на XX век. Със забавните тестове в края на всеки раздел за нула време ще се сдобиете с реноме на всестранно развити личности. Събудете ума си с този класически сборник, който ще ви накара да възкликнете: "Кой да знае?"

"Кой да знае? Голямата книга с въпроси, които ще ви накарат да се замислите" е забавен гид в света на познанието, в който ще откриете над 120 въпроса, формулирани така, че да провокират вашата любознателност. А отговорите не само ще ви информират, но и ще ви изненадат.

Отделните раздели покриват широк спектър от области:

* време и климат
* човешко тяло
* изкуство и архитектура
* животни и растения
* древна история
* храна и напитки
* литература
* география
* спорт
* наука
* кино и театър
* космически пътувания и Вселена

Всяка от главите завършва с тест, за да проверите наученото.

***

Сара Хърман е британска писателка, редакторка и търсачка на любопитни факти. Работила е за списанията "Total Film", "Star Wars Insider" и за официалните страници на няколко телевизионни сериала, включително "Изгубени", "Анатомията на Грей", "Торчууд" и "От местопрестъплението". Хърман е била редактор на редица други издания, като "The Ingénue", "The Lab Magazine" и "Get Fresh!". Автор е на книги за "LEGO", на "The Classic Guide to Famous Assassinations" ("Класическият гид на прочутите покушения") и други. Живее в Норич, Англия.
Повече информация
ISBN 9786191953073
Тегло 0.550000
Цветност цветна
Издател Книгомания
Корица мека
Размери 19x25
Брой страници 256
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кой да знае? Голямата книга с въпроси, които ще ви накарат да се замислите
Вашият рейтинг