Количка 0
0,00 лв.

Когато великани стъпваха по земята. Пълна биография на Led Zeppelin

От: Мик Уол

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛИКР417
35,00 лв.
​"Led Zeppelin" е абсолютно явление - между членовете на бандата тече необяснима химия, която се претворява в албумите им, продавани в десетки милиони копия по целия свят!


​Личен приятел на Джими Пейдж и Робърт Плант, музикалният журналист Мик Уол увенчава дългогодишните си проучвания за Led Zeppelin в "Когато великани стъпваха по земята" и разкрива неподправената и величествена история на култовата банда. 

Авторът ни повежда на обиколка в бекстейджа, където във вихъра на славата си странстващите рицари на рока често потресаващо издевателстват над боготворящите ги групита, а алкохолът и наркотиците се леят в изобилие. Уол обстойно проследява окултните практики под въздействието на Алистър Кроули, просмукващи се не само във философията на музикантите, но и във всичко, което те създават.

Разюзданият живот обаче не трае дълго и проклятието над Zeppelin бележи своя връх през 1975 г.: Планът претърпява тежка катастрофа, Пейдж чезне в хероинова зависимост, а Бонъм дави нещастието си в четиресет шота алкохол на ден, което в крайна сметка води не само до залеза на великата група, но и до смъртта му.

"Когато великани стъпваха по земята" описва необяснимата химия между членовете на Led Zeppelin, която се претворява в техните албуми, продавани и до днес в милиони екземпляри. Тази пълна биография прониква в анатомията на незабравимата банда, но носи и нещо повече - безпощадна дисекция на неповторим отрязък от историята на рока.
"Безценен извор за всеки, нетърпелив да научи повече за времената, когато рок звездите управляваха света."
- "Пъблишърс Уикли"
Повече информация
ISBN 9786197625417
Тегло 0.500000
Цветност черно/бяла
Издател Кръг
Корица твърда
Размери 17х24
Брой страници 472
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Когато великани стъпваха по земята. Пълна биография на Led Zeppelin
Вашият рейтинг