Количка 0
0,00 лв.

Хумор | Страница 4

Артикули 61-80 от 101

Настрой възходяща посока
на страница
 1. Пиратът
  Пиратът
  Йон Гнар
  16,00 лв.
 2. Слаба опаковка
  Слаба опаковка
  Михаил Зошченко
  7,95 лв.
 3. Ставри и Прокопи. Истории до контейнера за смет
  -15%
  Ставри и Прокопи. Истории до контейнера за смет
  Ана Стоилова
  Специална цена 12,71 лв. Редовна цена 14,95 лв.

  2,24 лв. 15 %

 4. Сбогом, дневнико!
  -15%
  Сбогом, дневнико!
  Специална цена 8,46 лв. Редовна цена 9,95 лв.

  1,49 лв. 15 %

 5. Еврейски вицове
  Еврейски вицове
  Братя Мормареви
  10,90 лв.
 6. Ендърби отвътре
  Ендърби отвътре
  Антъни Бърджес
  15,00 лв.
 7. Сбогом, дневнико 2: Планински патаклами
  -15%
  Сбогом, дневнико 2: Планински патаклами
  Специална цена 10,16 лв. Редовна цена 11,95 лв.

  1,79 лв. 15 %

 8. Женски работи
  Женски работи
  Мила Михова, Йоана Мирчева, Малвина Болярска, Ралица Найденова, Цветелина Цветкова, Албена Алексиева, Полина Видас, Надя Станчева
  12,00 лв.

Артикули 61-80 от 101

Настрой възходяща посока
на страница

Живеем в свят, който е изпълнен със стрес, напрежение и проблеми. Динамика, забързано ежедневие и несигурност - всичко това е присъщо за 21-ви век, който разкрива пред нас и върхови постижения в технологичен план. За щастие, можем да потърсим емоционална утеха в хумористичните книги, които са евтино и винаги работещо средство за потъване в откровен смях и забавление. Този вид творби са забавни, смешни и изпълнени с изтънчен хумор, който може да се долови в почти всяко едно изречение. 

Защо хумористичните книги са толкова харесвани

Повечето комедийни творби са дотам развлекателни, че да ни накарат да забравим за всичките си неволи и съдбовни перипетии. Сатира и английско чувство за хумор - открийте легендарни автори и техните хумористични произведения на ниски цени в онлайн книжарница ХЕРМЕС. Заложете на култови заглавия и се потопете изцяло в класически комедии и смешни истории от различни точки на света. С тях Вие ще се замислите за нещата от живота, следвайки парадоксалната гледна точка и нейната проява в реалността.

Какво ги отличава от останалите литературни жанрове

Ако искате свеж поглед на нещата и нестандартен подход за разнообразяването на ежедневието, именно хумористичните книги са Вашата възможност да вникнете по-надълбоко в човешката глупост и критично-ироничната гледна точка на автора. Благодарение на пародийните сюжети и едва доловимата граница между реалността и измислицата, ще започнете да се смеете и през сълзи, което е своеобразна психотерапия и то напълно безплатна! За разлика от останалите литературни жанрове, като трилъри, проза, романс или поезия, хумористичните книги са най-силно въздействащи в позитивен план.

Кои автори се търсят най-много

Британският хумор е пословичен, а именно това е причината за изключителната популярност на английските автори, които се отличават с феноменалното си остроумие и безпощадно-унищожителния си хумор, който не оставя никого просто читател. В книжарница Хермес Ви очакват автори на книги, като:

 • П. Г. Удхаус;
 • Сара Форд;
 • Тери Пратчет;
 • Йон Гнар;
 • Мануела Инуса и др.

 

Драматичните и трагикомичните обрати вече могат да бъдат видени през погледа на модерните хумористични книги, в които се засягат всички аспекти от живота - любов и семейство, работа, пари, битовизъм и др. Твърде сериозното разглеждане на някои житейски казуси и ситуации никога не е добър вариант, а именно с четенето на хумористични книги ще се уверите в това. Себелюбие, лицемерие и стремеж към трупане на материални блага - разгледайте ги по сериозен и едновременно смешен начин в някоя забавна творба.