Количка 0
0,00 лв.

Книгата за митологията

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
КГМ1245
35,00 лв.

Кой е лукавият бог Мауи? Какво представлява Медовината на поезията и какви сили дава тя на онези, които пият от нея?

Кой е лукавият бог Мауи? Какво представлява Медовината на поезията и какви сили дава тя на онези, които пият от нея? Как изглежда задгробният живот според митологията на древните египтяни? В книгата ще намерите отговори на тези и много други въпроси, защото в нея са разказани повече от 80 мита от всички краища на света.

КНИГАТА ЗА МИТОЛОГИЯТА е авторитетен източник на знание и същевременно е много занимателна. Пълна е с интересни илюстрации и увлекателни истории, чрез които ще ви бъдат представени по нов и неочакван начин не само съдържанието на митовете, но и тяхното значение за културите, които са ги създали. От Локи до Тор и от Виракоча до Кухулин – всеки текст е посветен на някой колоритен герой и на неговите подвизи, а темите и идеите, свързани с характера му, са представени по достъпен начин.

Независимо дали се интересувате от митологията за обща култура, или сте навлезли дълбоко в изучаването й, или пък просто изпитвате удоволствие да четете забавни истории, в тази книга ще откриете много неща, които ще ви заинтригуват и забавляват.

 

Повече информация
ISBN 9786191952175
Цветност цветна
Издател Книгомания
Корица твърда
Брой страници 352
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книгата за митологията
Вашият рейтинг