Количка 0
0,00 лв.

Книгата за математиката. Големите идеи, обяснени просто

От: Мат Паркър

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КГМ3066
37,90 лв.
​Представянето на всичко, свързано с математиката, в една книга е трудна и направо невъзможна задача. Човечеството от хилядолетия изследва и разкрива различни аспекти на математиката. Практически тези занимания са допринесли за развитието на нашия биологичен вид: основите на първите градове и цивилизации са били положени с помощта на аритметиката и геометрията. А във философски смисъл математиката дава възможност за развитие на ума чрез абстрактно изследване на форми и логически връзки.
​Какво представляват имагинерните числа? Могат ли изобщо две успоредни линии да се пресекат? Как с помощта на математиката можем да предсказваме бъдещето? През вековете математиците са задавали много подобни важни въпроси и са предлагали отговори, които помагат да осмислим всичко, което ни интересува – от измеренията на природата до съвременните компютърни технологии.

Тази книга е написана на съвсем достъпен език. Тя съдържа кратки и ясни обяснения, освободени от научния жаргон, както и таблици, с които стъпка по стъпка се върви към излагане на сложните теории, запомнящи се цитати и находчиви илюстрации – всичко това ни помага да подредим своите представи за числата.

Независимо дали сте се захванали ентусиазирано да изучавате математика, или просто сте любопитни относно тайните, които крие тази наука, в книгата ще намерите достатъчно интригуващи и стимулиращи вашия интерес неща.
Повече информация
ISBN 9786191953066
Тегло 0.420000
Цветност цветна
Издател Книгомания
Корица твърда
Размери 20х24
Брой страници 352
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книгата за математиката. Големите идеи, обяснени просто
Вашият рейтинг