Количка 0
0,00 лв.

Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели

От: Филипа Пери

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗ5183
17,00 лв.

Всеки родител иска детето му да е щастливо. Обещава си да избегне грешките на своите родители. Докато един ден с ужас установи, че не е толкова перфектен,  колкото се е надявал. Защо се получава така?

Всеки родител иска детето му да е щастливо. фОбещава си да избегне грешките на своите родители. Докато един ден с ужас установи, че не е толкова перфектен, колкото се е надявал. Защо се получава така?

Оказва се, че несъзнателно сме попили от родителите си нездрави модели на мислене и поведение, които копираме в отношенията с децата си. Без значение какво казваме и какви принципи се опитваме да им внушим, децата се влияят най-вече от нашето поведение. Ако ние решаваме всеки проблем с крясъци, няма как да се караме на детето си, че повишава тон. Ако непрестанно се страхуваме да не направим грешка, няма как детето ни да притежава самоувереност. То копира нашия маниер на поведение, защото не познава друг. Ето защо, ако искаме децата ни да са щастливи и независими личности, трябва да им дадем личен пример как да го постигнат. Това може да стане само ако осъзнаем деструктивните модели на поведение, които сме наследили от своите родители, и се опитаме да ги променим, за да не ги предадем на децата си. 

Книгата ще ви помогне:

- да разберете как собственото ви възпитание влияе върху родителския ви подход;

- да приемете, че ще допускате грешки и да се научите да ги поправяте;

- да разберете какво означават различните видове поведение;

- да прекъснете вредните процеси и модели;

- да се справяте със своите чувства и тези на децата си.

***

Филипа Пери (1957) е британски психотерапевт и писател. Тя е написала графичния роман Couch Fiction; a graphic tale of psychotherapy (Фантастика от кушетката: графична приказка за психотерапията)(2010), How to Stay Sane (Как да си запазим разсъдъка)(2012) и Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели (а децата ви ще са благодарни, че сте го направили)(2019).

Повече информация
ISBN 9786190105183
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица мека
Брой страници 264
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели
Вашият рейтинг