Количка 0
0,00 лв.

Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 8. клас и НВО

От: Виктория Колева

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ТР405
13,99 лв.

Петата книга от поредицата съдържа преразкази на задължителните произведения за 8. клас:
- Омир: "Илиада"
- Софокъл: "Антигона"
- Средновековие: "Пространно житие на Константин-Кирил"
- Джовани Бокачо: "Декамерон"
- Мигел де Сервантес: "Дон Кихот"
- Уилям Шекспир: "Хамлет"

Петата книга от поредицата съдържа преразкази на задължителните произведения за 8. клас:
- Омир: "Илиада"
- Софокъл: "Антигона"
- Средновековие: "Пространно житие на Константин-Кирил"
- Джовани Бокачо: "Декамерон"
- Мигел де Сервантес: "Дон Кихот"
- Уилям Шекспир: "Хамлет"

В поредица Класиките, преразказани за ученици в шест книги ще бъдат преразказани най-важните произведения от задължителната литература по програмата на Министерството на образованието, както и ще бъдат представени задължителните откъси с кратки коментари. Тъй като няма как да се преразкаже поезията, в книгите няма да бъдат публикувани задължителните стихове.

Виктория Колева е автор на помагалата за ученици от 7. до 12. клас по литература в успешната поредица с преразкази на класическите произведения, изучаващи се в съответните класове.

А добрата новина е, че вече и учениците от трудния осми клас могат да са спокойни, че имат верен помощник в справянето със сложната литература.

Задължителните произведения, включени в учебната програма за 8 клас, за които може да се прочете в помагалото, са “Илиада” (Омир): откъси от I, VI, XXII, XXIV песен, “Антигона” (Софокъл), “Пространно житие на Константин-Кирил” (Климент Охридски), Из “Декамерон” (Дж. Бокачо): Ден първи, Новела трета – “Притчата за трите пръстена”, Из “Дон Кихот” (М. де Сервантес): I и VІІІ глава, “Хамлет” (У. Шекспир).

Виктория Колева споделя как е структурирала и написала помагалата:

„Преразказала съм лично всички големи романи по правилата, по които учат децата. След това проверих дали тези преразкази са в правилното глаголно време, което се изисква в училище. После съм направила коментари към задължителните откъси, включени в учебната програма. Идеята ми е децата да могат да се научат, да проумеят как да извлекат есенцията от едно по-голямо произведение. Тоест това, което съм дала на учениците, е основа да разберат дълбоко онова, което учат, и то да им помогне, когато започнат вече да разработват своите теми и анализи. 

“Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 8. клас“ е ценно помагало за всеки, който иска да разбере класическата литература и да изкара шестица!

 

Повече информация
ISBN 9789543987405
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Труд
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 424
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 8. клас и НВО
Вашият рейтинг