Количка 0
0,00 лв.

Кейп Код

От: Хенри Дейвид Торо

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛИКР653
20,00 лв.
Кейп Код е голямото „протягане“ на американския континент, навътре в Атлантическия океан; това е носът с очертания на присвита в лакътя и стегната в юмрук ръка. Именно тук американският писател и философ вижда най-омайните, най-пъстрите, с нищо несравними и най-топли разцветки; тук откроява и красотата на океана – отвъд смъртоносните му стихии, когато не е страховит, а „красив като езеро“. 
​„Заставаш на Кейп Код и оставяш цяла Америка зад себе си.“ Така Хенри Дейвид Торо завършва своята последна книга, посветена на една особена географска забележителност.

Кейп Код е голямото „протягане“ на американския континент, навътре в Атлантическия океан; това е носът с очертания на присвита в лакътя и стегната в юмрук ръка. Именно тук американският писател и философ вижда най-омайните, най-пъстрите, с нищо несравними и най-топли разцветки; тук откроява и красотата на океана – отвъд смъртоносните му стихии, когато не е страховит, а „красив като езеро“. Всичко това виждаме и ние през очите на Торо в неговото брилянтно описание.
Повече информация
ISBN 9786197625653
Тегло 0.320000
Цветност черно/бяла
Издател Кръг
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 384
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кейп Код
Вашият рейтинг