Количка

Карнавалът на животните

От: Ерик-Еманюел Шмит

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ЛИСТ748
25,00 лв.
Книгите на Шмит са преведени на 48 езика. Историите в „Карналът на животните” са родени от възторга на писателя към музикалния шедьовър на Камий Сен-Санс.
​Карнавал, вдъхновен от музикалния шедьовър на Камий Сен-Санс

"Текстът, който ви предлагам, наистина разказва история, но история, която, вместо просто да съпровожда нотите, кара ушите да се отворят, за да ги чуят по-добре. Музиката не представя света като картините, фотографиите и киното, тя има собствен живот и свое особено очарование; при все това може да се забавлява да възпроизвежда елементи от природата – реването на магарето, кукуригането на петела или кукането на кукувицата. Може да предлага форми, движения, цветове или пък да се подиграва с остарели мелодии, като ги превърне в костенурки, слонове и динозаври."
- Ерик-Еманюел Шмит

***

Ерик-Еманюел Шмит (р. 1960) е сред най-четените и поставяни френскоезични автори. Свири на пиано от 9-годишен и детската му мечта е да стане композитор. Един ден майка му го води на представление на „Сирано дьо Бержерак“ с Жан Маре и оттогава театърът става негова страст, а амбицията му е да бъде писател.

С днешна дата пиесите му се радват на топъл прием, както от публиката, така и критиците. Три пъти е удостояван с награда „Молиер”, има и Гран при за театър на Френската академия. Пиесите му се играят в повече от 50 държави. Сред най-обичаните от тях са „Господин Ибрахим и цветята на Корана”, „Енигматични вариации”, „Развратникът”, „Оскар и розовата дама”, „Хотел между тоя и оня свят”.

Книгите на Шмит са преведени на 48 езика. Историите в „Карналът на животните” са родени от възторга на писателя към музикалния шедьовър на Камий Сен-Санс.
Повече информация
ISBN 9786197596748
Тегло 0.4000
Цветност цветна
Издател Лист
Корица твърда
Размери 18х25
Брой страници 72
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Карнавалът на животните
Вашият рейтинг