Количка 0
0,00 лв.

Какво знам в края на 2. клас. Учебно помагало по БЕЛ, математика и околен свят (Булвест 2000)

От: Станка Вълкова, Мариана Богданова, Ваня Иванова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП22010
9,90 лв.

Комплект задачи за годишна проверка на постиженията по : български език, математика и околен свят.

По всеки от трите учебни предмета са включени:

- 5 теста за две групи за оценяване на резултатите в края на учебната година;
- упражнения за индивидуална, допълнителна или самостоятелна работа през учебната година и през лятото;
- тест за проверка в началото на учебната година в трети клас за две групи.

Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма.

Учебното помагало е разработено в съответствие с изискванията на МОН за оценяване на резултатите от обучението по новите учебни програми по български език и литература, математика и околен свят. Чрез него се реализира система за оценяване, обучение и усъвършенстване на знания, умения и компетентности, предвидени като очаквани резултати в края на втори клас. Разработените тестове са съобразени с предложения модел на Национално външно оценяване с цел учениците постепенно да придобият по-голяма увереност при изпълнението на различни видове тестови задачи. Във втори клас броят на задачите във всеки тест е повишен на 15, което стимулира активността и концентрацията на учениците. Добре би било върху тях да се работи самостоятелно. Това ще съдейства за придобиване на умение за справяне с предвидените задачи за 1 учебен час.

По всеки от трите учебни предмета са включени:

- 5 теста за две групи за оценяване на резултатите в края на учебната година;
- упражнения за индивидуална, допълнителна или самостоятелна работа през учебната година и през лятото;
- тест за проверка в началото на учебната година в трети клас за две групи.

В тестовете по български език и литература са включени: диктовка, задачи по български език, задачи за четене с разбиране, разработени по съдържанието на текста за диктовка, и задача за създаване на текст с опора, подреждане на изречения в текст и озаглавяване. В тестовете по математика задачите са структурирани по следния начин: 9 задачи с избираем отговор, 5 задачи с кратък свободен отговор (число) и 1 задача с два разширени свободни отговора. Тестовете по околен свят съдържат: 12 задачи с избираем отговор, 2 задачи с кратък свободен отговор, 1 задача с разширен свободен отговор. В частта "Упражнявам се..." са предложени задачи, които са обособени тематично според областите на компетентност за всеки от включените учебни предмети. В приложението "Вече зная" в помощ на учениците е събрана и представена чрез примери информация за основни понятия, изучени във 2. клас. Тя може да се използва и за преговор в началото на учебната година в 3. клас. Тестовете могат да се използат в края на учебната година за годишен преговор и проверка, за самостоятелна работа, самоподготовка и самоконтрол, както и в началото на следващата учебна година.

Предвидени са интересни дейности, които стимулират:

- по български език и литература - овладяването и усъвършенстването на правописни умения и на умения за проверка на правописа, на умения за уместна употреба по форма и по значение на думи в словосъчетания, изречения и текстове, за четене с разбиране на художествени и научнопопулярни текстове, за прилагане на алгоритми при създаване на конкретен вид текст;
- по математика - овладяването и усъвършенстването на умения за извършване на действия събиране, изваждане, таблично умножение и деление с числата до 100, за измерване и за намиране на обиколка на триъгълник, правоъгълник и квадрат, за решаване на текстови задачи;
- по околен свят - овладяване и усъвършенстване на умения, свързани с основните глобални теми в програмата като светът на детето, природата около нас, опазване на околната среда и живота на човека, човекът и неговото здраве, празници и обичаи в Република България.


Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Повече информация
ISBN 9789541815830
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Размери 20х26
Брой страници 136 + ключ с отговорите
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Какво знам в края на 2. клас. Учебно помагало по БЕЛ, математика и околен свят (Булвест 2000)
Вашият рейтинг