Количка 0
0,00 лв.

Какво знам в края на 1. клас. Учебно помагало по БЕЛ, математика и околен свят (Булвест 2000)

От: Станка Вълкова, Мариана Богданова, Ваня Петрова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП12010
9,60 лв.

Комплект задачи за годишна проверка на постиженията по : български език, математика и околен свят.

По всеки от трите учебни предмета са включени:

- 5 теста за две групи за оценяване на резултатите в края на учебната година;
- упражнения за индивидуална, допълнителна или самостоятелна работа през учебната година и през лятото;
- тест за проверка в началото на учебната година във втори клас за две групи.

Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма.

Учебното помагало е разработено в съответствие с изискванията на МОН за оценяване на резултатите от обучението по новите учебни програми по български език и литература, математика и околен свят. Чрез него се реализира система за оценяване, обучение и усъвършенстване на знания, умения и компетентности, предвидени като очаквани резултати в края на първи клас. Разработените тестове са съобразени с предложения модел на Национално външно оценяване с цел учениците постепенно да придобият по-голяма увереност при изпълнението на различни видове тестови задачи. Добре би било да се работи самостоятелно върху тестовете по всеки учебен предмет. Това ще съдейства за придобиване на умение за справяне с предвидените за първи клас 12 задачи за 1 учебен час.

По всеки от трите учебни предмета са включени:

- 5 теста за две групи за оценяване на резултатите в края на учебната година;
- упражнения за индивидуална, допълнителна или самостоятелна работа през учебната година и през лятото;
- тест за проверка в началото на учебната година във втори клас за две групи.

В тестовете по български език и литература са включени: диктовка, задачи по български език (включително и такива за работа с текст), задачи за четене с разбиране, разработени по съдържанието на текста за диктовка. В тестовете по математика задачите са структурирани по следния начин: 9 задачи с избираем отговор, 2 задачи с кратък свободен отговор (число), 1 задача с два разширени свободни отговора. Тестовете по околен свят съдържат: 9 задачи с избираем отговор, 2 задачи с кратък свободен отговор, 1 задача с разширен свободен отговор. В частта "Упражнявам се..." са предложени задачи, които са обособени тематично според областите на компетентност за всеки от включените учебни предмети. В приложението "Вече зная" в помощ на учениците е събрана и представена чрез примери информация за основни понятия, изучени в 1. клас. Тя може да се използва и за преговор в началото на учебната година във 2. клас.

Предвидени са интересни дейности, които стимулират:

- по български език и литература - овладяването и усъвършенстването на четивната техника, на уменията за четене с разбиране на думи, изречения и текстове, за усъвършенстване на графично правилното изписване на букви и правилното записване на думи и изречения;
- по математика - овладяването и усъвършенстването на умения за извършване на действията събиране и изваждане, за решаване на текстови задачи, за измерване и чертаене, за работа с изучени мерни единици;
- по околен свят - овладяване и усъвършенстване на умения, свързани с основните глобални теми в програмата като семейство и училище, роден край, сезони, растенията и животните около нас, чистота и здраве, празници и обичаи.


Настоящото издание е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Повече информация
ISBN 9789541815823
Тегло 0.250000
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Размери 20х26
Брой страници 124 + ключ с отговорите
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Какво знам в края на 1. клас. Учебно помагало по БЕЛ, математика и околен свят (Булвест 2000)
Вашият рейтинг