Количка

Как Исландия промени света

От: Егил Бяртнасон

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЕРАП6622
16,99 лв.
Неразказаната история за това как един малък остров насред Атлантическия океан оформя света от векове
Неразказаната история за това как един малък остров насред Атлантическия океан оформя света от векове

„Как Исландия промени света“ показва народа, историята и културата на Исландия, разбива някои митове, разкрива неочаквани факти и всичко започва – без изненада – с един кораб.

Историята на Исландия започва преди 1200 години, когато един разочарован викингски капитан и безполезният му щурман се натъкнали на земя сред Северния Атлантик. Изведнъж островът вече не бил просто място за гнездене на арктическите птици. Вместо това става дом на нация, чиито дипломати и артисти, моряци и войници, вулкани и цветя, тихо променят земното кълбо завинаги.

Сладкодумно и с чувство за хумор Егил Бяртнасон представя Исландия в необикновена светлина. Той показва ключовата й роля в толкова различни събития като Френската революция, кацането на Луната и основаването на Израел. Отново и отново една скромна нация се озовава на първа линия на историческите събития, оформяйки света такъв, какъвто го познаваме днес.

Егил Бяртнасон е журналист, пътешественик и преподавател в Исландския университет. Негови статии и репортажи както за Исландия, така и за горещи точки в западна Африка са публикувани в най-престижните световни медии.
Повече информация
ISBN 9789543896622
Тегло 0.3500
Цветност черно/бяла
Издател Ера
Корица мека
Размери 13х19
Брой страници 272
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Как Исландия промени света
Вашият рейтинг