Количка
Вход

Как да спрем времето

От: Мат Хейг

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ИНТ718
19,00 лв.

Едно от заглавията, които ще Ви представим през месец март, е „Как да спрем времето“ от автора на световния бестселър „Причините да останеш жив“ .

Едно от заглавията, които ще Ви представим през месец март, е „Как да спрем времето“ от автора на световния бестселър „Причините да останеш жив“ . Романът ще бъде част от библиотека LUX IN TENEBRIS, посветена на книгите с филмови екранизации.

Този път Мат Хейг ни кани на пътешествие във времето с историята на Том…

***

„Чудновата романтична комедия, поръсена с философски наблюдения… Приятно духовит, трогателен роман.”

The Washington Post

Том Хазард току-що се е преместил обратно в Лондон, стария му дом, и е започнал работа като гимназиален учител по история – мечтаната работа за някой като него, който е преживял историята на града от първа ръка. В първия си работен ден среща привлекателна учителка по френски, която изглежда запленена от него. Но Том крие опасна тайна. Може и да изглежда като обикновен 41-годишен мъж, но страда от рядко заболяване, заради което живее векове наред. Том е преживял историята – играл е на сцена с Шекспир, изследвал е моретата с капитан Кук, пил е коктейли с Фицджералд… А сега просто иска обикновен живот.

За негово съжаление, Съюзът на албатросите, тайнствена общност, която защитава хора като Том, има едно правило: никога не се влюбвай. Докато болезнените спомени от миналото му и променливото поведение на бдителния лидер на Съюза заплашват да преобърнат новия му живот и романс, единственото, което Том не може да има, изглежда, е единственото, което може да го спаси. Време е да реши веднъж завинаги дали да продължи да броди в миналото, или да заживее в настоящето. Щедър, оригинален роман за изгубването и намирането на себе си, неизбежността на промяната и как можем да намерим щастието, ако само разполагаме с достатъчно време да се научим.

”Най-важното правило е да не се влюбваш − каза той… − Има и други правила, но това е основното. Не се влюбвай. Не изпитвай любов. Не мечтай за любов. Ако спазваш това правило, всичко ще е наред…”

Повече информация
ISBN 9789547832718
Цветност черно/бяла
Издател Locus
Корица мека
Брой страници 384
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Как да спрем времето
Вашият рейтинг