Количка 0
0,00 лв.

Кацането

От: Йордан Колев

"Романът „Кацането“ е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза."
- Владимир Зарев

Йордан Колев е професионален пилот – на Боинг и на Еърбъс. Летял е във Виетнам, на остров Мавриций, в Турция, в Европа и това му е позволило да опознае цялата екзотика на необозримия свят. Първата му книга – От Рио до Кейптаун – е знаменит документален разказ за една осъществена мечта, за едно плаване на яхта в Атлантическия океан, но това всъщност е разказ за безнадеждността на свободата, за срещата на един малък, пределно „сгъстен“, пренаселен човешки свят с безкрая и смайващата пустота на океана.

Преди година Йордан Колев приятно ме изненада с новата си книга Кацането, роман който щастливо обединява екшъна с достойнствата на психологическата проза. Професионалният опит на автора му дава възможността да пресъздаде освен пределно драматичната ситуация, неистовите мигове на изпитание, но и да нарисува цяла галерия от художествени образи – всеки изправен пред ужаса, съвършенствотои величието на Страха. Романът Кацането е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза.

-Владимир ЗаревПовече информация
ISBN 9789542829645
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 272
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кацането
Вашият рейтинг