Количка

К като всичко

От: Яна Букова

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЖБ6061
13,00 лв.

"К като всичко" съдържа девет разказа, обединени около темите за избора, клишето в литературата и в житейската ситуация...

"К като всичко" съдържа девет разказа, обединени около темите за избора, клишето в литературата и в житейската ситуация, и мъчителната недостатъчност на информация, която действителността предоставя, за да бъде осмислена. Построени като свободни асоциативни игри с жанрове, тематики и стилистики – будисткия коан, класическото руско повествование, криминалната интрига, кафкианския сюжет, южноамериканския сериал – всеки от разказите представлява вид разследване, издирване на следи и причинно-следствени връзки, което героят е принуден да извърши, опитвайки се да „разчете“ събитията в живота си. Сред тях и един „black mirror“ коледен разказ, както и историята за група мутри, списващи вестник, която, ако и замисляна като сюрреалистична, се оказва с времето чиста проба реализъм.

Сборникът е публикуван за първи път от Издателство Стигмати през 2006 г. и разкази от него са превеждани на испански, френски, гръцки, унгарски и хърватски език. През 2016 г. излиза на английски език от Издателство Прозорец в превод на Анджела Родел под заглавието „А as in Аnything“. разкази от това издание са публикувани в сащ в списания като „Two lines“, „Drunken boat“, „Vagabont“ и включени в антологията „Best European Fiction 2017“ на Dalkey Archive Press.

Повече информация
ISBN 9786191864294
Цветност черно/бяла
Издател Жанет - 45
Корица мека
Брой страници 120
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:К като всичко
Вашият рейтинг