Количка 0
0,00 лв.

Извинението

От: Ева Енслър

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ПКХР68
14,00 лв.

Брутално и оголено изследване на насилието и изкуплението.

Ева Енслър, авторката на „Монолози на вигината“, представя „Извинението“ – брутално и оголено изследване на насилието и изкуплението.

Като милиони жени, Енслър цял живот чака извинение, което така и не идва – от един отдавна мъртъв мъж. Подложена от 5-годишна на сексуално и физическо насилие от баща си, тя не получава така нужното ѝ признание за тормоза, на който е подложена. Сега, дългогодишната активистка решава, че чакането ѝ е достигнало крайната си точка и извинението може да бъде сътворено и дадено от самата нея, до самата нея и за самата нея.

***

„Извинението“ е и безпощадна критика, и акт на потресаваща прошка. Дори когато описва смайващи жестокости, книгата изследва сложните взаимодействия и пластовете, залегнали под онова, което в по-неумели ръце прилича на непрогледната повърхност на чистото зло. Ева Енслър несъмнено обогатява разбирането ни за човешкия опит дори и в най-тъмните му проявления, което много вероятно е и най-забележителното постижение за един писател. 

- Майкъл Кънингман, автор на „Часовете“ 

Една от най-оригиналните и проникновени книги на десетилетието. За всеки, който е бил наранен от обичан човек, тя ще бъде дълбоко преобразяваща. Преди двайсет и пет години Ева Енслър промени начина, по който жените мислят за тялото си. С тази книга тя ще промени начина, по който всички ние мислим за душата си. 

- Йохан Хари, автор на „Преследвайки вика“

Повече информация
ISBN 9786192430368
Цветност черно/бяла
Издател Прозорец
Корица мека
Брой страници 104
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Извинението
Вашият рейтинг