Количка 0
0,00 лв.

Избраникът

От: Томас Ман

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ЛИСТ786
23,00 лв.
Папа Григорий Пети е заченат от кръвосмешение между брат и сестра. За да се задълбочи още повече грехът, после той се оженва за майка си. Когато узнава за това, Григорий се подлага на дълбоко покаяние, прекратено от намесата на Бог, който го избира за папа. 
​Папа Григорий Пети е заченат от кръвосмешение между брат и сестра. За да се задълбочи още повече грехът, после той се оженва за майка си. Когато узнава за това, Григорий се подлага на дълбоко покаяние, прекратено от намесата на Бог, който го избира за папа. Тази приказна пародийна история Томас Ман пише в края на живота си. В нея той излиза от обичайните си теми, вдъхновен от „Грегориус, или Добрият грешник“ от Хартман фон Ауе, но и от „Едип цар” от Софокъл.

"Сигурен съм, че повечето читатели ще усетят иронията в тази възхитителна творба. Много по-силно се надявам обаче те да си дадат сметка каква сериозност се спотайва зад иронията. Тогава насладата им от блестящото Ви перо ще е истински пълна."
- Херман Хесе

"Тази творба на великия писател е вероятно най-блестящата пародия не само в немската литература."
- Любомир Илиев

***

Томас Ман (1875 – 1955) е един от големите германски писатели на ХХ век, носител на Нобелова награда за литература за 1929 г. След идването на Хитлер на власт той се преселва в Швейцария, а после и в САЩ. Книгите му са забранени в Германия и Томас Ман никога повече не се връща в родината си. Най-известните му произведения са „Буденброкови“, „Вълшебната планина“, „Доктор Фаустус“ или новели като „Смърт във Венеция“, „Марио и фокусникът“, „Тонио Крьогер“.

Повече информация
ISBN 9786197596786
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Лист
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 432
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Избраникът
Вашият рейтинг