Количка 0
0,00 лв.

Избрани съчинения

От: Чарлс С. Пърс

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗТЗ0217
29,90 лв.
Луксозна книга с твърди корици и релефни букви!

Представяме Ви пълно издание на текстовете на блестящият американски философ Чарлс С. Пърс. В сборника са поместени петнадесет негови есета (десет преведени за пръв път на български), които представят съществена част от творческия му път. 
Луксозна книга с твърди корици и релефни букви!

Най-сетне българският читател се среща с по-пълно издание на текстовете на блестящият американски философ Чарлс С. Пърс. В сборника са поместени петнадесет негови есета (десет преведени за пръв път на български), които представят съществена част от творческия му път. Книгата е разделена на три тематично обусловени и хронологически подредени части. Първата част започва с текста „За нов опис на категориите“ и продължава с някои от най-известните антикартезиански трудове на Пърс. Втората част съдържа поредица от статии, в които Пърс разработва монистична метафизична система. Последната част обединява по-късни текстове, доразвиващи доктрините за прагматизма и семиотиката, и завършва с енигматичния текст „Пренебрегван аргумент за реалността на Бог“.

***

Чарлс С. Пърс (1839–1914) е сред най-забележителните американски мислители и един от последните холистични философи. Познат като основател на прагматизма и създател на семиотична доктрина, много по-комплексна от семиологията, Пърс работи върху проблеми не само във философията и логиката, но също така и в математиката, физиката, химията, геодезията, психологията, икономиката и др. Повече от век след смъртта му трудовете му не спират да предизвикват интереса на поколения философи и учени с изключителната си оригиналност и проникновеност.

Повече информация
ISBN 9786190110217
Тегло 0.400000
Цветност черно/бяла
Издател Изток - Запад
Корица твърда
Размери 16х22
Брой страници 480 + формули, диаграми и черно-бели снимки
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Избрани съчинения
Вашият рейтинг