Количка

Иваниша от Севера

От: Тихомир Тодоров

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
БИ710
Специална цена 15,30 лв. Редовна цена 17,00 лв.

1,70 лв. 10 %

​С огромно вълнение ви представяме книгата, спечелила конкурса за исторически роман „Българска история”, който се проведе през 2019 г.
Опустошителната гражданска война за трона на Източната римска империя, водена между Йоан Кантакузин и императрица Анна Савойска, превръща османските турци в печеливша страна. Новата военна сила в Мала Азия, от услугите на която се възползват всички участници в конфликта, бързо разширява владенията си. От незначителен бейлик, скоро тя се превръща в угроза за Балканския полуостров.

Около три десетилетия по-късно младият благородник Ивaниша е призован да замине в България от влашкия княз Дан. Син на българка, но роден на север от Дунава, младежът трябва да се представи пред новия си суверен – цар Иван Шишман, и да участва в боевете срещу османските нашественици.

Напускайки родното си село в полите на Карпатите, начело на малка дружина, главният герой поема към някогашното царство на Асеневци, за чието могъщество е слушал от дете. Действителността към края на XIV век обаче изглежда различнa и не след дълго Иваниша попада във водовъртеж от събития, в които всеки преследва своя интерес, независимо от цената.

Един роман за силата на любовта и разрухата на човешките взаимоотношения. Роман за малкия човек в голямата история.
Повече информация
ISBN 9786197496710
Цветност черно/бяла
Издател Българска история
Корица мека
Размери 16х23
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Иваниша от Севера
Вашият рейтинг