Количка 0
0,00 лв.

История и цивилизации за 9. клас (Просвета)

От: М. Груев, Б. Стоянов, К. Славчев, Я. Сидеров

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ9186
Раздел: 9-ти клас
19,00 лв.

Изцяло новият учебник за 9. клас обхваща съвременната история от края на Първата световна война до наши дни.

Раздел: 9-ти клас

Изцяло новият учебник за 9. клас обхваща съвременната история от края на Първата световна война до наши дни. Създаден е от утвърдени специалисти с опит в училищното преподаване и от действащ иновативен учител.

 - Съдържанието на учебника осигурява прилагане на съвременната стратегия за активно обучение чрез 40 теми за нови знания, 10 упражнения за практически умения, 2 теми за преговор и обобщение.

 - Достъпно и логически последователно са изяснени най-важните събития и процеси на близкото минало, без натоварване с обемна фактология.

 - Многообразие от ресурси онагледява и допринася за осмислянето на съвременността: 163 откъса от писмени документи и 288 изображения със задачи за анализ, 25 карти, 15 схеми, 163 таблици и диаграми със статистически данни.

 - Дидактическата рубрика „Помислете, обяснете, обсъдете” насърчава учениците да осмислят критически миналото без овехтели идеологически клишета и предпоставени изводи. Те са мотивирани да вземат информирано отношение по дискусионни въпроси чрез задачи за проучване, дебати и малки учебни проекти.

 - В темите за упражнение продължава развиването на умения в първи гимназиален етап чрез: анализ на пропагандни плакати и на документалното кино като източник на историята, съпоставяне на източници от различна гледна точка, водене на дебат, провеждане на интервю за събиране на устна история.

Системната работа на деветокласниците с учебника им осигурява не само трайни и задълбочени знания за противоречивия и динамичен ХХ в., но развива социалните им компетентности и тяхната гражданска осъзнатост и отвореност към проблемите на съвременния свят.

Раздел: 9-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540136820
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 204
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История и цивилизации за 9. клас (Просвета)
Вашият рейтинг