Количка 0
0,00 лв.

История и цивилизации. Тестове за Държавен зрелостен изпит – профилирана подготовка (Просвета)

От: Мария Трифонова-Бенова

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУПДЗИ223
10,00 лв.
Помагалото е в съответствие с изискванията на „Учебно-изпитната програма за Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по история и цивилизации, профилирана подготовка“ и покрива учебното съдържание за 11. и 12. клас.
​Помагалото е в съответствие с изискванията на „Учебно-изпитната програма за Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по история и цивилизации, профилирана подготовка“ и покрива учебното съдържание за 11. и 12. клас.

Съдържа 5 примерни теста за Държавния зрелостен изпит по история и цивилизации, профилирана подготовка, съставени на основата на публикуваните от Министерството на образованието и науката (МОН) „Общи параметри и примерни задачи за ДЗИ по история и цивилизации (профилирана подготовка) за учебната 2021/ 2022 г.“, а именно:
- 15 задачи с избираем отговор
- 10 задачи с кратък и с разширен свободен отговор
- 1 задача за създаване на свързан писмен текст върху разнообразни исторически източници или отговор на въпрос по исторически проблем по избор на зрелостниците.

Предложените формулировки на отговорите на въпросите с кратък и с разширен свободен отговор са примерни, с цел да насочат към същността на отговора, но не бива да се очаква да бъдат буквално възпроизведени от зрелостниците.

Същевременно, по преценка на учителя, тестовете може да се използват и за упражнения в клас, за текущ контрол или за самоподготовка.
Повече информация
ISBN 9789540141893
Цветност черно/бяла
Издател Просвета
Корица мека
Размери 17х24
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История и цивилизации. Тестове за Държавен зрелостен изпит – профилирана подготовка (Просвета)
Вашият рейтинг