Количка

Истините, на които държим

От: Камала Харис

Предстоящо
SKU
ЛОК449
Раздел: Предстоящи
20,00 лв.


Очаквайте!

​„Истините, на които държим“ предлага майсторски клас по решаване на проблеми, управление на кризи и лидерството в предизвикателни времена.
Раздел: Предстоящи
От един от най-вдъхновяващите политически лидери в Америка: книга за основните истини, които ни обединяват; борбата да разберем кои са тези истини и как най-добре да ги приложим в собствения си живот и в живота на нашата страна.

Решимостта на вицепрезидента Камала Харис да говори истината е в основата на нейното възпитание. Tя е отгледана в Оукланд, Калифорния като дъщеря на имигранти и от ранна възраст проявява силна загриженост за социалната справедливост. Родителите ѝ - уважаван икономист от Ямайка и изявена изследователка в областта на раковите заболявания от Индия - се срещат като активисти в движението за граждански права, докато са аспиранти в „Бъркли”.

Израствайки, Камала не крие страстта си към справедливостта и когато става заместник-районен прокурор веднага след юридическия университет, тя бързо се утвърждава като един от най-иновативните деятели за промяна в американското правоприлагане.

Скоро след дипломирането си е избрана за окръжен прокурор на Сан Франциско, след което оглавява прокуратурата в щата Калифорния. Известна като застъпник за средната класа, даващ глас на безгласните, по време на финансовата криза тя се заема с големите банки и запорите на имоти и успява да постигне историческо споразумение за работещите семейства в Калифорния. Камала прилага холистичен, базиран на статистически данни подход към много от най-трънливите проблеми в Калифорния, като винаги избягва остарялата риторика на „твърдост към престъпността“, предлагаща поредица от фалшиви алтернативи.

Нейната мантра е: нито твърдо, нито меко, а умно срещу престъпността. Да бъдем умни, означава да осъзнаем истините, които могат да ни направят по-добри като общност, и да ги подкрепим с всички сили. Това е пътеводната звезда, която насочва Харис към трансформационна кариера като главен прокурор на Калифорния, като сенатор на САЩ и сега като вицепрезидент, борещ се във всяка своя роля с редица сложни проблеми - от здравеопазването и новата икономика до имиграцията, националната сигурност, опиоидната криза и задълбочаващото се неравенство.
Раздел: Предстоящи
Повече информация
ISBN 9789547833449
Цветност черно/бяла
Издател Локус
Корица мека
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Истините, на които държим
Вашият рейтинг