Количка 0
0,00 лв.

Инкогнито. Тайният живот на мозъка

От: Дейвид Игълман

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
СИ0220
17,90 лв.

Искате ли да разберете тайните на вашия мозък? Новата книга на Дейвид Игълман ще ви разкрие неподозирани факти за дейността на сивото вещество

В тази провокативна книга известният невролог Дейвид Игълман ни отвежда в дълбините на подсъзнателния мозък, за да освети неговите изненадващи мистерии.

Ако съзнателният ви ум - това, което считате за Аз - е само върхът на айсберга, какво се случва в останалата част?

В най-популярната си книга знаковият невроучен Дейвид Игълман ни повежда на пътешествие из дълбините на несъзнателния ум, за да разкрие още от мистериите на мозъка, както прави така умело в „Мозъкът. Това си ти“ и „Жива мрежа“. Представена през призмата на интригуващи въпроси, които засягат мозъчните травми, връзките, наркотиците, красотата, изневярата, синестезията, закона, изкуствения интелект, визуалните илюзии, „Инкогнито“ е смайващо изследване на реалността отвъд собствените ни удобни заблуди.

Мозъците се занимават със събиране на информация и насочване на поведението по подходящия начин. Няма значение дали съзнани­ето участва във вземането на решения. И през повечето време то не участва. Независимо дали става дума за разширени очи, ревност, при­влекателност, любовта към мазни храни, или страхотната идея, която ви е хрумнала миналата седмица, съзнанието е най-малкият играч в дейността на мозъка. Той действа главно на автопилот, а съзнателният ум няма много достъп до колосалната и загадъчна фа­брика, работеща отдолу.

 

Повече информация
ISBN 9789542840220
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 13x20
Брой страници 312
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Инкогнито. Тайният живот на мозъка
Вашият рейтинг