Количка 0
0,00 лв.

Информатика за 12 клас - ПП-МОДУЛ 3:Релационен модел на бази от данни

От: Красимир Манев, Филип Андонов, Нели Манева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИЗКУ122193
14,99 лв.
​Учебник по Информатика за 12. клас

Модул 3: Релационен модел на бази от данни.

Профилирана подготовка.

Автори - Красимир Манев, Филип Андонов, Нели Манева

Издателство "Изкуства"


* Целта на това учебно помагало за третия модул на профил "Информатика" е, да запознае учениците с теоретичните основи на базите от данни и практическите аспекти на използването им.
Учебник по информатика за 12. клас за профилирана подготовка - Модул 3: Релационен модел на бази от данни на издателство „Изкуства“ - по новата учебна програма 2021/2022г.

Огромната част от съвременния софтуер, предназначен да подпомага дейността на институциите, бизнеса и отделната личност, използва – под една или друга форма, в по-голям или по-малък обем – съхранени в компютрите данни.

Учебно съдържание:
В първия раздел на помагалото са разгледани, на принципно ниво, понятията информация, информационна система (ИС) и база от данни (БД).

Вторият раздел е посветен на теоретичните основи на базите от данни. Представени са накратко различни модели за структуриране на данните и е разгледан подробно най-популярният и най-често използван модел – релационният.

В раздел трети са представени основните възможности на СУБД MS Access. Подробно са разгледани начините на създаване на обектите на системата – таблици, форми, заявки и отчети. Уроците са илюстрирани с много примери и са придружени със задачи за практическа работа.

Четвъртият раздел е посветен на интегрирането на база от данни, създадена с MS Access, в Информационна система. Предложени са два подхода – в рамките на MS Access и със средствата на език за програмиране. Илюстрациите за втория подход са направени с езика за програмиране, който използвахме в първите две помагала – C#, но не е трудно те да бъдат направени трансформирани в придружаващия MS Acces език Visual Basic.

Като основна за цялото помагало е поставена идеята, учениците да изработят неголяма ИС, като в упражненията от втория раздел проектират БД, в упражненията от третия раздел реализират проектираната БД, а в упражненията от четвъртия раздел интегрират създадената БД в ИС. Разработените малки ИС могат да бъдат (и е добре да бъдат) основа на реални проекти за създаване на ИС, които да бъдат реализирани в часовете от четвъртия модул на Профила Информатика.

Утвърден през годините подход за събиране, съхраняване и обработка на нужните на един субект данни е, с използването на Система за управление на бази от данни (СУБД).

Целта на това учебно помагало за третия модул на Профил Информатика е, да запознае учениците с теоретичните основи на базите от данни и практическите аспекти на използването им.
Повече информация
ISBN 9786197243987
Тегло 0.300000
Цветност цветна
Издател Изкуства
Корица мека
Размери 21х29
Брой страници 102
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Информатика за 12 клас - ПП-МОДУЛ 3:Релационен модел на бази от данни
Вашият рейтинг