Количка 0
0,00 лв.

Имитация и демокрация

От: Иван Кръстев, Стивън Холмс

​‌„Имитация и демокрация” на Иван Кръстев и Стивън Холмс е проницателна книга, която хвърля светлина върху изумителната история на Ерата на имитацията, в която живеем.
Забележителна книга, която преобръща разбирането ни за кризата на либерализма. Публикувана в оригинал под заглавие „Светлината гасне“ (2019), тя печели наградата „Лайънъл Гелбър“ за най-добра англоезична книга по въпросите на международната политика. Отличена е от „Файненшъл Таймс“, „Икономист“, „Проспект“ и „Ивнинг Стандард“ като една от най-важните книги през 2019 г.
Преведена е на 18 езика.

Защо след като спечели Студената война, Западът загуби своето политическо равновесие?

В началото на 90-те години надеждите за разпространението на либералната демокрация на Изток бяха големи. Но трансформацията на страните от Източна Европа доведе до отричане на самия либерализъм не само там, а и в сърцето на Запада. В своя блестящ труд по политическа психология Иван Кръстев и Стивън Холмс твърдят, че предполагаемият край на историята всъщност се е оказал само началото на Ерата на имитацията. Гледайки към историята от последните 30 години, те показват, че вълната от популистка ксенофобия в Източна Европа се дължи предимно на негодуванието срещу императива на Запада регионът да стане като него.
Повече информация
ISBN 9789547695054
Цветност черно/бяла
Издател Обсидиан
Корица мека
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Имитация и демокрация
Вашият рейтинг