Количка 0
0,00 лв.

Имало едно време в Холивуд

От: Куентин Тарантино

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КРГ660
28,00 лв.

Литературният дебют на Куентин Тарантино е удоволствие за читателите, пиршество за киноманите и подарък за феновете на режисьора! 

Литературният дебют на Куентин Тарантино е удоволствие за читателите, пиршество за киноманите и подарък за феновете на режисьора!

Историята на Холивуд през 60-те години може да бъде разказана най-добре от Куентин Тарантино и той го доказва в своя първи роман „Имало едно време в Холивуд“. В него американският режисьор, а вече и писател, обогатява и разширява в неочаквани посоки сюжета на добре познатия си едноименен филм.

Рик Долтън – залязваща кино звезда, потънала в алкохол – получава обаждане от Рим, което ще спаси кариерата му… или окончателно ще я погребе. Неговият дубльор Клиф Бут пък е човекът с най-мрачна слава на всяка снимачна площадка, защото е единственият там, който може би е убил човек и му се е разминало. Актрисата Шарън Тейт, открила абсолютната слава, сега прекарва безгрижните си младини във висините на Холивуд. А някъде там бивш затворник на име Чарлз Менсън е убедил група друсани хипита, че е техен духовен водач и е напът да извърши ужасяващо и кърваво престъпление, което светът ще запомни.

Наситен с характерните за Тарантино ирония и остроумни диалози, „Имало едно време в Холивуд“ изкусно преплита фикция и реалност. Романът, който ще остане в историята като литературния дебют на режисьора, e обяснение в любов към 60-те години, изпълнени със страст, тъга, непринуденост и липса на политкоректност…

Повече информация
ISBN 9786197625660
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Кръг
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 432
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Имало едно време в Холивуд
Вашият рейтинг