Количка 0
0,00 лв.

Химия и опазване на околната среда за 8. клас (Просвета Плюс)

От: Лиляна Боянова, Красимир Николов, Ивайло Ушагелов, Емилия Тодорова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ817621
Раздел: 8-ми клас
18,67 лв.

Учебникът позволява ученикът да го използва като достъпен източник на информация, да затвърдява и проверява знанията си.

Раздел: 8-ми клас

Темите в учебника следват учебната програма по химия и опазване на околната среда за 8. клас за общообразователна подготовка. Разработени са 32 урока, групирани в 5 раздела: Преговор – 2 урока, Строеж на веществото – 9 урока, Свойства на метали и техни съединения – 9 урока, Свойства на неметали и техни съединения – 11 урока, и Опазване на околната среда – 1 урок. Уроците за нови знания са за 17 учебни часа, за преговор и обобщение – 3 учебни часа, за практически дейности (упражнения, лабораторна работа, дебати, семинари, ролеви игри и др.) – 12 учебни часа. 6 от темите са разработени за 7 учебни часа за затвърдяване на знанията. 2 учебни часа са предвидени за контрол и оценка. Това са часовете, които са отделени за входящия и изходящия контрол.

Учебникът позволява ученикът да го използва като достъпен източник на информация, да затвърдява и проверява знанията си. Предложени са и задачи, чрез които се придобиват умения за преработка на информацията с различна степен на аналитичност и приложимост на знанията.

При изучаване на конкретните вещества е включена информация за физиологичното им действие, както и за тяхното приложение в практиката и бита и за въздействието им върху околната среда.

По традиция авторският колектив е отделил специално внимание на химичния експеримент. Разработените задачи за лабораторни упражнения са съпроводени от подробни указания за техниката на изпълнение на опитите.

Езикът и стилът на текстовете в учебника са съобразени с възрастта на учениците. Уроците са сравнително кратки, показват значимостта на темата и приложимостта на веществата в практиката.

Раздел: 8-ми клас
Повече информация
ISBN 9786192220716
Цветност цветна
Издател Просвета Плюс
Корица мека
Брой страници 116
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Химия и опазване на околната среда за 8. клас (Просвета Плюс)
Вашият рейтинг