Количка 0
0,00 лв.

Химия и опазване на околната среда за 10. клас (Просвета)

От: Л. Боянова, К. Николов, Е. Тодорова, И. Ушагелов

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ101961
Раздел: 10-ти клас
25,33 лв.

Учебникът е ориентиран изцяло към приложната страна на химията

Раздел: 10-ти клас

Учебникът е ориентиран изцяло към приложната страна на химията, връзката на изучаваните обекти с практиката, значението на веществата и въздействието им върху околната среда и здравето на човека, активната позиция на човека в съхраняването на природата.

Темите от учебната програма са разработени в 65 урока, групирани в 6 раздела. Уроците поставят ученика в ситуация да анализира и прави заключения, да използва теоретичните знания при обяснение на конкретни проблеми, задачи или казуси. В рубриката „В помощ на ученика” са поместени специални текстове, чрез които се поставят важни акценти в темите. След всеки урок има разнообразни задачи, които стимулират творческата дейност на учениците и уменията им да прилагат знанията си, да разсъждават и да правят изводи. Предложени са задачи за: 

 - съставяне и разчитане на таблици, схеми и графики; 
 - наблюдаване, сравняване, разпознаване, групиране и класифициране на вещества и процеси; 
 - анализ на информация; 
 - планиране и извършване на химични експерименти; 
 - изследване на вещества и процеси, като се спазват правилата за безопасна работа.

След всеки раздел уроци упражнения систематизират знанията, а 8 лабораторни упражнения поставят за решаване логически и експериментални задачи. В учебника са предложени и занятия с активното участие на учениците – семинари, представяне на проекти, дискусии, диспути, решаване на казуси, както и учебни екскурзии. В края на всеки раздел е посочено какво трябва да знаят и могат учениците, приложени са тестови задачи с избираем отговор и задачи с отворен отговор, както и скàла за самооценка. Това позволява и на родителите при желание да проследяват самоподготовката на учениците. Авторите предоставят и примерни задачи за входящ и изходящ контрол.

Раздел: 10-ти клас
Повече информация
ISBN 9789540138657
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Брой страници 200
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Химия и опазване на околната среда за 10. клас (Просвета)
Вашият рейтинг