Количка 0
0,00 лв.

Ханибал Лектър: Зараждането на злото

От: Томас Харис

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
СИХ784
16,90 лв.
Предисторията на най-великата трилърова поредица на всички времена!

​"Ханибал Зловещия (1365 - 1428) построи замъка "Лектър" за пет години с труда на войниците, които бе пленил в битката при Жалгирис. През първия ден, в който флагът му се развя над завършената крепост, той събра затворниците в зеленчуковата градина, качи се на камъка за екзекуции, за да им говори оттам, и освободи мъжете да се върнат по домовете си, точно както им бе обещал. Мнозина избраха да останат на служба при него заради добрата храна, която им осигуряваше. Петстотин години по-късно Ханибал Лектър, осемгодишен и осми поред със същото име, стоеше в зеленчуковата градина заедно с малката си сестричка Миша и хвърляше хляб на черните лебеди в черната вода на крепостния ров. Миша стискаше ръката на Ханибал за равновесие и на няколко пъти дори не можа да уцели рова. Едри шарани разбутваха листата на лилиите и водните кончета се разлитаха над тях."
Предисторията на най-великата трилърова поредица на всички времена!

Ханибал Лектър се ражда сред кошмарите на Втората световна война, едно нямо момче в снега с верига около врата си. Пред очите му са се разиграли страховити събития, които то грижливо е заключило в ума си. Самотно и наглед беззащитно, детето прикрива умело болката и жаждата си за отмъщение.

Чичото на Ханибал, известен художник, го открива в съветско сиропиталище и го отвежда във Франция, където да живее с него и красивата му екзотична съпруга милейди Мурасаки. Точно тя с помощта на източната мъдрост ще му помогне да излекува раните си и да се подготви за бъдеще, подходящо за бляскавия му ум.

Ала старите спомени все така живеят в него. И когато Ханибал е готов, той поема по предначертания си път. На оръдие на възмездието. На ангел на смъртта. На творец на нови кулинарни хоризонти.

Трилогията "Червения дракон", "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал" разказва привлекателна и страховита история за изтънчени престъпления и разплата. А "Ханибал Лектър: Зараждането на злото" разкрива откъде води началото си обаятелното чудовище, повлияло на цялата световна популярна култура.
Повече информация
ISBN 9789542838784
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 272
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ханибал Лектър: Зараждането на злото
Вашият рейтинг